IMG_8619

Starter van de week: een koffiebar zoals in de grote steden

Midden april openden Bob Versmissen en Jill Versteynen in het centrum van Turnhout koffiebar Breek. Het koppel zet daarmee zijn eerste stappen als zelfstandig ondernemer. “Na een workshop barista was het idee van een eigen koffiebar niet meer uit ons hoofd te bannen”, zeggen de 2.

Van opleiding zijn Jill en Bob allebei leraren, maar ze waren toe aan een nieuwe uitdaging. Die ontstond tijdens koffiebarbezoekjes in Antwerpen en het huiselijk en warme gevoel dat daar bij hoorde. “Het leek ons echt geweldig om een stedelijke koffiebar naar de Kempen te halen”, vertellen ze.

Vroeger een bakker
“Na de barista workshop volgden we de go4business bij Unizo waarbij we leerden een financieel plan te maken en ons concept uit te denken. Vervolgens gingen we op zoek naar een geschikt pand en dat vonden we aan de Herentalsstraat 11 in Turnhout. Tot enkele jaren geleden was er een bakker gevestigd, 1 van de beste van Turnhout lieten we ons vertellen.”

Daarmee krijgt het pand zijn vroegere functie terug, want mensen kwamen vroeger al een taartje eten en koffie drinken bij bakkerij Gulickx. Alleen is de koffiebar nu wat hipper.

De naam Breek komt van het Engels ‘break’ (pauze). “We vinden het belangrijk dat mensen een ‘breek’ kunnen nemen tijdens de drukke werkweek”, aldus de uitbaters. Koffies en thees zijn er in alle soorten en maten. Daarnaast verkopen Jill en Bob een assortiment gebak, quiche, soep, salades en belegde broodjes dat ze allemaal zelf maken en waarvoor ze zoveel mogelijk lokale producten gebruiken. “We mikken ook op gezinnen met kinderen door een speelhoekje in te richten.”