IMG_20180426_164001496

Hoeveservice van Vlimmeren naar vroegere Rodenburg in Beerse

Hoeveservice, het bedrijf van de broers Hannes en Robbe Boogaerts, is verhuisd van Vlimmeren naar Beerse. Daar hebben de groothandel in veebenodigdheden en de dierenspeciaalzaak onderdak gevonden in het vroegere tuincentrum Rodenburg aan de Antwerpseweg.

“We hebben midden vorig jaar Rodenburg gekocht, dat toen ongeveer een half jaar leeg stond”, vertelt Hannes Boogaerts. Op de vorige locatie in Vlimmeren barstte de zaak uit zijn voegen.

Hoeveservice werd 27 jaar geleden opgericht door de vader van de huidige zaakvoerders. Die startte een groothandel in veebenodigdheden, waarmee nog altijd 5 vrachtwagens naar boeren in heel Vlaanderen trekken om hen werkkleding, reinigings- en verzorgingsproducten voor dieren en nog veel meer te verkopen.

“Op mijn 18 jaar, en dat is 17 jaar geleden, ben ik dan op dezelfde locatie begonnen met een dierenspeciaalzaak, die vooral paardgericht was maar ook tuin- en huisdierenproducten verkocht”, aldus nog Hannes Boogaerts. 3 jaar geleden werd hij met zijn broer Robbe zaakvoerder.

4 keer zo groot
Op de nieuwe locatie aan de Antwerpseweg in Beerse beschikken de groothandel en de dierenspeciaalzaak over 4.000 vierkante meter tegenover 1.000 vroeger. “Daardoor hebben we het assortiment voor de dierenspeciaalzaak fors kunnen uitbreiden. We verkopen er nu ook werkkleding, dat we vroeger enkel via de groothandel verdeelden.” Zaterdag 28 april opent de nieuwe zaak de deuren.

Hoeveservice heeft 9 mensen in dienst en heeft in de groothandel 5 zelfstandige vertegenwoordigers op de baan.