image005

Game Brewer (Turnhout) in nieuwe InZicht

Het provinciebestuur heeft de tweede editie klaar van het economisch magazine InZicht. Daarin krijgen enkele start-ups aandacht, onder wie Game Brewer in Turnhout.

Start-up Game Brewer surft vanuit de Patersstraat in Turnhout mee in de slipstream van wereldleider in bord- en kaartspelletjes Cartamundi. Dankzij crowdfunding lanceerden ze onlangs hun eerste spel Pixie Queen. In het najaar volgen nog 5 spelletjes die terechtkomen in een markt waar jaarlijks 3.000 nieuwe spellen bijkomen.

Turnhout spellenstad
Wereldleider Cartamundi, bekend van o.a. Monopoly en Cluedo, is verheugd dat er nog spelontwikkelaars Turnhout als uitvalsbasis kiezen en ondersteunt starters met prototypes, spelmateriaal en eventueel distributie. Ook de stad Turnhout trekt de kaart van strips en spelletjes om meer volk naar de binnenstad te lokken. Turnhout wil zich profileren als creatieve hub in strip- en spellenland en integreert daarom spelletjes daarom in de binnenstad. Denk aan een online Trivial Pursuit met de stad als spelbord en spelkaarten die de nummertjes op het stadhuis vervangen.

Deze en nog veel andere ondernemersverhalen vind je in de tweede editie van InZicht. Het magazine valt de komende dagen bij meer dan 8.000 ondernemers in de provincie Antwerpen in de bus.