IMG_8233

Kippenslachthuis en restaurant maken plaats voor speelnatuur

Aan het Natuurpunt-bezoekerscentrum van het Grote Netewoud in Meerhout breekt een sloopbedrijf een aantal leegstaande huizen en illegale constructies rond de historische watermolen af. Het gaat om restanten van een kippenslachterij, restaurant, feestzaal en een vroeger zwembad. Ze maken plaats voor extra speelnatuur.

“We zullen het gebied inrichten als een speelzone met avontuurlijke belevingselementen voor kinderen”, zegt Wendy Thys van Natuurpunt, coördinator van het bezoekerscentrum. “De speelzone zal ook aansluiten op het populaire Totterpad dat vorige lente geopend werd én het grenst aan het toekomstige terras van het fiets- en wandelcafé dat we in de watermolen willen inrichten.“

Lokale economie
De gemeente Meerhout koestert al langer de droom om de site rond de 17de eeuwse watermolen te ontwikkelen als toeristische trekpleister. Schepen Jan Melis: “De site heeft tal van mogelijkheden naar toerisme en recreatie toe, maar ook op het vlak van onroerend en roerend erfgoed, natuurherstel, natuurbeleving en natuureducatie en lokale economie. De verwerving van de site is een unieke kans om deze potenties ook effectief te verzilveren. Op deze manier kan dit gebied voor Meerhout en zijn omgeving een meerwaarde betekenen.”