Groepsfoto familie BoemelBar-mettekst2

Loenhoutse ondernemersfamilie is daar met De BoemelBar

Dat ondernemen in het bloed zit bij de familie Cools uit Loenhout, bewijzen ze met hun nieuweling De BoemelBar: een omgebouwde truck met een toog van 3,5m. Die verhuren ze vanaf nu voor feesten en partijen.

De ouders runnen al 40 jaar boomkwekerij Jef Cools. Dochter Nies startte een klein jaar geleden Socialized, een bedrijfje in social media en copywriting. Zoon Rens staat op het punt om in Borgerhout een kunstgalerij te openen. En dan is er nu De BoemelBar.

“Vader kocht in 2015 een oude truck want zoon Pieter trouwde en wilde graag een receptie in de tuin geven”, doet zoon Rens het verhaal. “Er was wel wat werk aan. Samen met mijn vader herstelden we de rotte stukken en installeerden een tijdelijke toog voor het huwelijk. Daarna groeide de idee om meer te doen met de truck.”

Voor allerlei doeleinden
Met de hulp van Carrosseriecentrum Hoogstraten en Mr. Fixit, en na brainstromsessies met moeder May en dochter Nies werd die uiteindelijk compleet omgebouwd. De BoemelBar laat zich huren voor een huwelijk, babyborrel, receptie, bedrijfsfeest en zelfs als beursstand.

“We verhuren de wagen zonder personeel en zonder drank”, verduidelijkt Rens. “Zo is de huurder vrij van brouwer en kiest hij de dranken die hij wil serveren.” In de wagen is ook een muziekinstallatie ingebouwd.