postel ter heyde

Postel ter Heyde sluit restaurant en gaat verder met groepen

Het bekende hotel-restaurant Postel ter Heyde in Retie maakt de switch naar een groepsaccommodatie. Afgelopen weekend was het restaurant voor de laatste keer open. De zaak is in de zomer bijzonder populair bij fietsers die op het terras aan de kanaaloever verpozing vinden, maar die moeten nu op zoek naar een andere stek.

17 jaar al runt Harrie Hoogers Postel ter Heyde aan Brug 2 in Retie. De zaak maakte al die tijd de combinatie van hotel, restaurant en taverne. Vooral in de zomer is ze een populaire stopplek voor fietsers, maar dat is verleden tijd.

Markt is veranderd
“Een half jaar geleden zijn we begonnen met ons hotel aan te bieden als groepsaccommodatie”, doet de zaakvoerder het verhaal. “Dat heeft behoorlijk wat succes. De groepsverhuring gebeurt hoofdzakelijk in de weekends, zodat we dan ook ons restaurant moesten sluiten omdat de gasten die ruimte in gebruik hebben. We hebben nu beslist om ons tijdens de weekends volledig te richten op groepen.”

“Bovendien is de markt grondig veranderd. Toen ik begon, was ik hier in de buurt het enige hotel. Er is concurrentie bijgekomen van Airbnb, bed & breakfasts. Dat heeft ook mee gespeeld in de beslissing.”

Als groepsaccommodatie kunnen families, vriendengroepen enz. er met maximum 40 mensen terecht, verdeeld over kamers, studio’s en appartementen. Tijdens de week worden de kamers nog wel als hotelkamer per nacht verhuurd. Dineren kan niet langer.

Onder de naam Boeuf Nature serveerde Harrie Hoogers vlees van de eigen veestapel in het restaurant. Nu dat sluit, onderneemt hij actie om het natuurvlees nog meer bij collega’s te slijten.