Nieuwe gevel Vanroey.be Geel

VanRoey.be investeert 5 miljoen in digitalisering en nieuwbouw

Van Roey ICT Group, met hoofdzetel in Turnhout, kondigt een investering aan van 5 miljoen euro. Dat geld gaat naar een verdere digitalisering van de interne processen en de bouw van een nieuw pand naast het huidige aan de Ring in Turnhout met 100 nieuwe werkplekken. De ict-groep sloot 2017 af met 34,5 miljoen euro omzet, een stijging van 30%.

De groei werd vooral door de businessafdeling gerealiseerd met applications en cybersecurity als uitschieters. VanRoey.be kondigt trouwens aan dat het zich vanaf nu exclusief op de zakelijke gebruiker richt: bedrijven, scholen, zorginstellingen en overheden. Momenteel werken 150 mensen voor het bedrijf. De komende jaren plant het nog eens 120 nieuwe aanwervingen.

Pat Van Roey: “Om onze groeiambities te ondersteunen plannen we de komende jaren een investering van meer dan €5 miljoen in tools en infrastructuur. We kiezen resoluut voor verdere digitalisering en automatisering van onze interne processen met moderne tools zoals Office 365 en Dynamics 365. We willen de ‘sandbox’ zijn voor de oplossingen die we bij onze klanten implementeren.”

Plaats voor start-ups
Het te bouwen Digital Innovation Center naast de huidige vestiging in Turnhout zal naast kantoren, vergader- en netwerkruimtes ook faciliteiten voor digitale start-ups bieden. Wanneer de bouwwerkzaamheden starten, is nog niet duidelijk en hangt af van gesprekken met de stad en het Agentschap Wegen & Verkeer. “Als het van ons afhangt zo snel mogelijk”, klinkt het bij het bedrijf.

In afwachting ondergaan de gebouwen in Turnhout en Geel een gedaantewissel. Het winkel- en servicepunt in Turnhout wordt de komende maanden omgevormd tot een Business Center voor zakelijke klanten. Aankopen en herstellingen blijven mogelijk. De vestiging aan de Antwerpseweg in Geel wordt een workhub en ontmoetingsplaats voor medewerkers en klanten. Voor aankopen en herstellingen kunnen klanten vanaf 1 maart in Turnhout terecht.