Komende maand is het precies 30 jaar geleden dat restaurant ArcoBaleno (Italiaans voor regenboog) de deuren opende in Geel. Aanvankelijk was dat aan de Pas. De voorbije 8 jaar is het restaurant ondergebracht in een art decopand aan de Diestseweg. Uiteraard is lekker koken een belangrijke voorwaarde om het zolang te kunnen uitzingen. Maar ‘peetvader’ Gabriele Natanni heeft nog een andere belangrijke boodschap voor startende horecaondernemers: “Hou je financiën goed op orde.”
Gabriele Natanni runt het Italiaanse restaurant nog altijd met zijn echtgenote Rocchina Ottati en intussen ook met hun dochter Lucia. “Ik ben geboren in België, maar mijn ouders komen uit de Abruzzen, een streek in midden Italië. Ze emigreerden als mijnwerker naar Houthalen. De droom van mijn vrouw en mij was een eigen restaurant te beginnen. Omdat mijn broer in Herentals woonde, dachten we dat eerst daar te doen, maar uiteindelijk werd het Geel. Daar waren toen nog geen echte restaurants.”
Gastronomie
“Op de markt in Geel stonden twee panden te koop, voor 5 of 6 miljoen frank. Dat konden we niet betalen zodat we ons in een huurpand aan de Pas vestigden”, gaat Gabriele verder. “Daar hebben we 22 jaar gezeten. 8 jaar geleden kochten we dit mooie art decohuis.” ArcoBaleno evolueerde van een ‘trattoria’ naar een restaurant met een inventieve mediterrane keuken waarbij chef Gabriele creatief aan de slag gaat met zuiderse producten om gastronomie op een bord te brengen.
Het feit dat hij de zaak runt samen met zijn vrouw en dochter, vindt hij een sterk pluspunt. “Zijn er problemen, dan kunnen we altijd op mekaar terugvallen. Nog een geheim om het zolang vol te houden? Zorgen dat je je financiële verplichtingen nakomt en alles op orde hebt. Het is hard werken, heel hard. Je moet er alle dagen zijn als baas, continu bezig zijn met je keuken en je zaak. Alleen zo kan je 30 jaar later nog bestaan.”