Turnhout heeft er vanaf morgen een koffiebranderij bij. Aan de passage Groenendaal, bij de Grote Markt, opent dan bistro en micro-koffiebranderij Tati. Initiatiefnemer is Bart Driessens, die al een rijk verleden heeft in de horeca.
Driessens baatte 10 jaar Sportclub Windekind in Vosselaar uit, was nadien manager voor België bij de Nederlandse restaurantketen La Place en vertoefde nadien nog een jaar in de Antwerpse koffiewereld. “Een eigen koffiebranderij gecombineerd met een verse keuken is altijd al een droom geweest”, vertelt hij. Een geschikte locatie vond hij in de vroegere Bistro Boogaers op enkele meters van de Grote Markt van Turnhout.
Eerlijke bonen
Centraal in de zaak staat een Probat-koffiebrander zodat de klanten live kunnen meemaken hoe koffie wordt gebrand. Als grondstof gebruikt Bart Driessens ‘single origins’, koffiebonen die rechtstreeks komen van boeren in onder andere Brazilië, Nicaragua en Costa Rica en die zijn geselecteerd op kwaliteit. In Bistro Tati kan je naast koffie drinken ook eten en koffieworkshops volgen. De ruimte biedt plaats aan 50 personen en werk aan 4 vaste personeelsleden aangevuld met een pool van studenten.
Bart Driessens heeft nog meer ambitie met zijn zaak. “Ik wil mijn koffiemerk Tati vanaf volgend voorjaar ook commercialiseren”, zegt hij. “En dat richting particulieren, de retail en zo mogelijk ook naar andere koffiebars.” Tegen eind deze maand neemt hij ook een mobiele koffiebar in gebruik voor events, beurzen en festivals.