Bandencentrale stunt met gratis appels en peren

Van Gorp en appelsFreddy Van Gorp van de gelijknamige Bandencentrale aan de Turnhoutsebaan in Retie startte begin deze week met een bijzondere actie. Tot eind oktober geeft hij zijn klanten gratis appels en peren wanneer ze binnenkomen voor nieuwe banden of een herstelling. Het fruit komt van een lokale fruitteler. “Ik was getroffen door zijn verhaal over de Russische boycot. Tegelijk wil ik mensen sensibiliseren om meer Belgische appels en peren te eten.”

Freddy Van Gorp voert wel vaker commerciële acties, maar deze komt recht uit zijn hart. “Twee van mijn klanten zijn fruitteler. Eén van hen is Paul Hermans uit Retie. Hij was onlangs hier en ik vroeg hem of de situatie werkelijk zo dramatisch is als het in de media wordt voorgesteld. Hij kon me dat alleen maar bevestigen. Zijn verhaal bracht me op het idee om voor mijn volgende actie iets met zijn fruit te gaan doen.”

Bandencentrale Van Gorp heeft autobanden in voorraad van alle officiële merken. Het bedrijf is verder gespecialiseerd in het wisselen van zomer- naar winterbanden en omgekeerd, en houdt dan de andere bandenset in stock. De firma bestaat sinds 2001 en is sinds 2007 gevestigd op zijn huidige locatie aan de Turnhoutsebaan in Retie.