Biobest continueert leveringen in Nederland

Na het faillissement van Arend-Sosef en het ontslag van het personeel, kiest Biobest met de onmiddellijke oprichting van Biobest Nederland BV voor een sterke directe aanwezigheid in de Nederlandse markt. Voortbouwend op een kern van voormalige Arend-Sosef bio-adviseurs staat een ervaren team klaar dat klanten directe toegang biedt tot een product van topkwaliteit én vakkundig advies omtrent geïntegreerde gewasbescherming. Op deze wijze continueert Biobest de levering van biologische bestrijding en bestuiving aan telers.

Daarnaast kiest Biobest ervoor om zich samen met Van Iperen in te zetten voor een geïntegreerde gewasbeschermingsstrategie. Jean-Marc Vandoorne, CEO van Biobest: “Sommige klanten nemen hun biologie graag af bij leveranciers waarmee ze al een bredere samenwerking hebben en die ook andere producten aanbieden zoals meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen. Daarom zijn wij erg tevreden te kunnen melden dat Van Iperen B.V., een vooraanstaande speler en specialist in de Nederlandse tuinbouwmarkt, ervoor heeft gekozen om de Biobest producten in zijn assortiment op te nemen.”

De samenwerking met reeds bestaande Biobest distributeurs in Nederland wordt uiteraard verdergezet: R. Van Wesemael en Agro Buren BV zijn actief in de fruitteelt, CLTV Zundert bedient aardbeitelers en boomkwekers in het Zundertse. De firma Van Gent van der Meer Nuyens, voormalig onderverdeler van Arend-Sosef, zal ook verder met Biobest Nederland samenwerken.

“Laat één ding duidelijk zijn: Biobest betreurt het plotselinge faillissement van Arend-Sosef” aldus Jean-Marc Vandoorne. “We werkten jarenlang erg goed samen en raakten zo bekend als een sterke tandem op de Nederlandse markt. We willen de medewerkers en de directie van Arend-Sosef uitdrukkelijk bedanken voor deze constructieve samenwerking. Vandaag verwachten telers van ons echter een snel en helder antwoord hoe het nu verder moet.”

“We hebben veel positieve reacties van Nederlandse klanten ontvangen naar aanleiding van onze beslissing om de continuïteit van levering en service vanuit België te garanderen”, zegt commercieel directeur Marc Mertens. “Vandaar de beslissing om meteen Biobest Nederland op te richten. Hierna bleken vele klanten de samenwerking direct vast te willen leggen in een lange termijn overeenkomst. Ons doel met Biobest Nederland BV is duidelijk: wij bieden klanten die biologie als eerstelijnsverdediging inzetten de beste mogelijkheden. We zetten in op technisch advies van de hoogste kwaliteit en een breed productaanbod. Daarnaast blijven we ons richten op innovatie, zoals we dat ook in 2013 hebben gedaan met de lancering van o.a. NutrimiteTM en Dyna-Mite® G-System.”

Biobest startte in 1987 als eerste met commerciële hommelkweek. Vandaag biedt het bedrijf telers in de vijf werelddelen oplossingen op maat in het domein van biologische gewasbescherming en bestuiving.