FE+ ijzersterk bezig

fe+ bushokje te AalstBushokjes, boomroosters en fietsenstallingen vallen zelden op in esthetisch opzicht. Daar wil FE+ uit Olen verandering in brengen.

Zaakvoerder Wim Van De Putte ontdekte dat straatmeubilair dat in het buitenland geproduceerd wordt, vaak door heel wat handen moet passeren vooraleer het hier in het straatbeeld verschijnt.
Door hier te produceren en al die tussenschakels uit te schakelen wordt plots maatwerk mogelijk dat ook nog eens prijsgunstiger is. In zijn meest eenvoudige vorm gaat het dan over personalisatie, want voor de laser die in het atelier een boomrooster bewerkt maakt het geen verschil om ook nog even een logo in te branden, tot exclusieve ontwerpen, zoals een bushokje in Aalst met fraaie art-deco kenmerken, dat je eerder in wereldstad als Parijs zou verwachten.

FE+ heeft met haar aanbod al een 15 à 20tal steden en gemeenten kunnen overtuigen van haar producten. Het gaat daarbij erg creatief te werk om de opdracht binnen te halen. Toen de fietsenstaander van een concurrerend bedrijf op de dijk in Knokke erg te lijden had onder de inwerking van zand en zout bood FE+ het gemeentebestuur 6 maanden op proef een eigen ontwerp aan. Samenwerking met een Gents ontwerpbureau leverde een staander op die én weerbestendig is (inox), én veel vandalisme bestendiger is, én gebruiksvriendelijker voor de fietser is(plaatsing en vergrendeling fiets aan het kader) en ook nog eens goedkoper is. Elk project wordt afgetoetst op esthetiek, duurzaamheid, gebruiksvriendelijkheid en prijs, en voor complexere constructies uiteraard op technische aspecten als stabiliteit en windbelasting.

Ondanks de referenties die FE+ ondertussen kan voorleggen, kruipt er toch nog veel tijd in het overtuigen van gemeente- en stadsbesturen, tot 30% a 35% van Wim Van De Putte’s tijd.

FE+ heeft al jarenlang een belangrijke activiteit als B2B toeleverancier van metalen onderdelen. De activiteit op de markt straatmeubilair is relatief recent (2006), maar vertegenwoordigt veel toegevoegde waarde en het is dus ook de richting waarin FE+ zich verder in wil specialiseren, naast de activiteit als toeleverancier.

Bij FE+ werken 12 mensen. (+ 4 t.o.v. 2011) Het bedrijf maakt deel uit van de groep waarvan ook Laborex (Luc en Wim Kuysters, winnaars van de LON award VOKA Kempen-Zuid) uit Olen deel van uitmaakt.

FE+ lanceerde recent haar nieuwe website met een uitgebreid overzicht van de realisaties (inclusief technische tekeningen!)