Ze zijn afkomstig uit Tongeren en hebben twee jaar geleden het Antwerpse Comptoir Sucrier overgenomen. Hilde Smets en Christophe Schiepers hebben het gerenommeerde handelshuis ondertussen geherstructureerd. Het bedrijf werd overgebracht naar een modern pand naast de E313 te Herentals. “We kunnen onze activiteiten vanuit Herentals verder ontplooien en onze klanten nog beter dienen”, zegt Christophe.
De Comptoir Sucrier is een Antwerps historisch monument. Het bedrijf werd in 1908 opgericht door enkele handelaars die suiker zouden aan- en verkopen. De onderneming was in dit opzicht vier generaties lang in handen van de familie Von den Busch.
De Comptoir Sucrier verhandelt bietsuiker, rietsuiker, vloeibare suikers en karamel. De goederen worden verkocht in zakken, bags en bulk. In grote en kleine verpakkingen. Tot zelfs in individuele porties. “De business loopt vandaag goed”, zegt Christophe nog. “We hebben ondertussen ook de Waalse onderneming Declercq Suikers in Herstal overgenomen. We stellen onderhand negen mensen tewerk.”
De Comptoir Sucrier tekent vandaag voor 50.000 ton verhandelde suiker. De grondstoffenhandel staat vandaag zwaar onder druk. De aanhoudende internationale prijsverhogingen zorgen voor onrust.