Nebula

West-Vlaamse bedrijven helpen KV Kortrijk en SV Zulte Waregem aan veilige heropstart

KORTRIJK, WAREGEM – Dit weekend herneemt de voetbalkompetitie in eerste klasse, en dat voor het eerst opnieuw met een beperkte aanwezigheid van toeschouwers. Een virus dat begint met een c en eindigt met een a – ook wel bekend als corona- noopt de professionele voetbalclubs tot een reeks sanitaire maatregelen. Corona proof, zoals dat mooi heet. KV Kortrijk en SV Zulte Waregem riepen met succes de hulp in van West-Vlaamse bedrijven. 

KVK speelt zondag zijn eerste match terug met publiek tegen Moeskroen. Dit kunnen ze realiseren door een goed doordacht corona proof plan. In samenwerking met de Kortrijkse ondernemers van Ontsmettingszuil.be voorziet de club dispensers met ontsmettingsalcohol in en rond het stadion. “Wij van Ontsmettingszuil.be zijn bijzonder fier om mee te kunnen werken aan dit project, zelf zijn we al sinds onze jeugd VeeKaa-supporter, leuk om iets terug te kunnen doen voor de club”, zegt Jacob Leysen, salesmanager bij het bedrijf.

In totaal zal ongeveer 1/3 van de totale capaciteit aanwezig kunnen zijn tijdens de match. Een vol stadion is dus helaas nog niet mogelijk maar het is in ieder geval al een stuk aangenamer voetballen dan in een volledig leeg stadion. Alle abonnementhouders zijn welkom, zowel B2B als B2C. Om dit veilig te laten verlopen stelde Kortrijk een plan op waarin de supporters via zes verschillende ingangen het stadion kunnen betreden. Net zoals in de Kortrijkse binnenstad is een mondmasker verplicht binnen het stadion. Er zijn 35 ontsmettingstoestellen geïnstalleerd verspreid over de site van KV Kortrijk om de supporters van voldoende ontsmettingsmiddel te voorzien.

De geboorte van een liefdeskind

SV Zulte Waregem gaat nog een hele stap verder in de sanitaire beveiliging en doet daarvoor een beroep op het Pittemse bedrijf Nebula. Nebula levert een soort veiligheidscabine. Zo moeten de supporters van Zulte Waregem door een ‘slimme cabine’ wandelen. Die cabine meet de temperatuur van de bezoeker en benevelt die persoon automatisch met ontsmettingsmiddel.

Nebula (het latijnse woord voor nevel) is het nieuwe project van ondernemers Joke Huys en Henk Louf, die in mei een concept bedachten die mensen weer dichter tot elkaar zou kunnen brengen. Het leidde tot de geboorte van een ‘neveltunnel’ waar temperatuur wordt gemeten en via beneveling ook ontsmetting wordt gegarandeerd. De beide ondernemers noemen Nebula hun ‘liefdeskindje’. De achterliggende gedachte én ambitie waren vanaf dag één duidelijk: zoeken naar oplossingen om het sociaal leven en de verbondenheid tussen de mensen terug naar zijn gezonde vorm terug te brengen. De cabine werd deze zomer ook al geïnstalleerd aan de ingang van het gemeentehuis in Middelkerke.