Foodbag

Stéphane Ronse lanceert Foodbag nu ook bij bedrijven

BRUGGE – Stéphane Ronse, de Brugse CEO van Foodbag, verruimt de horizon van zijn bedrijf. Foodbag, de West-Vlaamse versie van Hello Fresh zo je wil, zal niet langer en alleen particulieren beleveren maar ook de bedrijfswereld. Foodbag werkt uitsluitend met lokale producten en heeft zijn logistieke basissen in Gent en Antwerpen. Foodbag is bezig aan een snelle opmars, en corona heeft de zaken nog bespoedigd. De kwaliteit van het aanbod en van de dienstverlening zijn de succesfactoren. Bruggeling Stéphane Ronse bedacht het concept en nam in de zomer van 2019 ook zijn concullega Smartmat van de Belgische Zweed Anders Asarby over. Dit zorgde vooral voor een stroomversnelling in de regio Antwerpen.

De maaltijdboxleverancier Foodbag, dat ingrediënten en originele recepten tot aan je voordeur brengt, lanceert nu ook een aanbod voor bedrijven. CANTEEN by Foodbag wordt een one-stop-shop voor het volledige pakket: van gezonde lunches over voedzame snacks, verfrissende drankjes en fruit. De ingrediënten zijn bij voorkeur van Belgische of biologische oorsprong. Alles wordt geleverd op kantoor óf bij de werknemer thuis, wanneer die aan telewerk doet.

Canteen maakt het je gemakkelijk en biedt als eerste Belgische one-stop-shop een volledige pakket aan. “Het gaat om seizoensgebonden fruitpakketten (5,5kg), voedzame snacks (mix van 50 snacks per pakket) als gedroogd fruit, noten en vegan, raw en glutenvrije tussendoortjes met minder vetten maar veel eiwitten. Wie wil, kan ook kiezen voor een drankenpakket met daarin 50 drinks, gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten, zonder toegevoegde kleurstoffen, smaken of bewaarmiddelen”, zegt Foodbag co-CEO Stéphane Ronse.

Duurzaam op bestemming

Bedrijven kunnen kiezen voor een wekelijks abonnement of een éénmalige bestelling. De eigen koerierdienst van Foodbag levert de pakketten op kantoor. De chauffeurs stippelen de meest strategische en efficiënte route uit, zodat alles op een zo duurzaam mogelijke manier op bestemming geraakt. Je kan bij Canteen by Foodbag ook terecht voor een gezonde lunchbox voor 1 of 2 personen aan huis met een gezonde lunch, snack, drink en stuk fruit of een gezond snackpakket per post geleverd.

In oktober 2019 stelde Foodbag de eigen koerierdienst voor. Daarmee is het bedrijf de eerste en enige Belgische speler in de fresh food e-commerce markt, met een eigen actief gekoeld distributienet. Om de maaltijdboxen aan je voordeur te krijgen, schakelen ze vijftigplussers en gepensioneerden in. (KC/BDB).