Colruyt collectandgogratisbon

Colruyt rolt concept van thuisleveringen nu ook uit naar regio Brugge

BRUGGE – De Colruyt Group laat in een mededeling weten dat ze het concept Collect & Co nu ook naar Brugge brengt. Oorspronkelijk liep de test alleen in de thuisbasis Halle, maar nu ziet de supermarktgroep dat drie kwart van de shoppers zijn winkelgedrag heeft aangepast vanwege corona.

Bijna de helft (45%) van de consumenten gaat minder naar de winkel, maar koopt dan wel meer, zo stelt Colruyt vast. 16% gaat naar de buurtsupermarkt en 13% bestelt met de regelmaat van een klok online. Samengeteld heeft dus drie kwart van de bevolking nu andere winkelnoden dan in pakweg februari. De supermarktgroep breidt daarom zijn onlineboodschappendienst uit met meer thuisleveringen. Collect&Go levert weliswaar niet zelf aan huis: het zijn buurtbewoners die de bestellingen oppikken en bij de mensen thuis afzetten.

Eerder lanceerde de retailer ook al Collect&Go Connect, dat nog een stapje verder gaat in het inzetten van consumenten. Sinds januari kunnen klanten in Gent en West-Vlaanderen hun boodschappen voor elkaar (laten) doen via een app. Wie een beroep doet op Collect&Go Connect kan zowel de boodschappen als het leveren ervan overlaten aan mensen uit de buurt, zo laat de retailgroep weten. In mei werd het Connect-platform uitgebreid naar Antwerpen, Roeselare-Tielt, Bilzen en de regio’s rond Aalst en Kortrijk. Er zou immers een grote bereidheid zijn om boodschappen te doen voor iemand anders, zo stelde Colruyt Group vast uit onderzoek. 62% van de 500 respondenten reageert hier positief op. Omgekeerd is 30% bereid om zijn boodschappen te laten doen door anderen.