Blomme Wouter Blomme 20 prachtige nieuwe foto

Out of Office met Wouter Blomme (Unizo West-Vlaanderen): “Niets moet, alles kan.”

OOSTENDE – Tijdens de zomerweken lanceren we een nieuwe en tijdelijke rubriek: Out of Office. Ondernemers geven antwoorden op een reeks ‘andere’ vragen, nu ze out of office ofte met vakantie zijn. Want afstand nemen van de werkplek, schept nieuw inzicht en scherpt de geest , toch? Vandaag: Wouter Blomme, voorman van Unizo West-Vlaanderen.

-Hoe ziet uw vakantie er dit jaar uit?

-Anders dan anders maar wel zoals bij vele anderen: in eigen land. Gemakkelijkheidshalve reken ik daar ook Frans- en Zeeuws-Vlaanderen maar bij. Met verschillende tussenstops verkennen we dit jaar regio’s waar we al een tijdje niet meer zijn geweest.

-Wat is een ideale vakantiedag?

-Een stevige wandeling of fietstocht, een goed boek, een lekker aperitief en een streekgerecht. Maar vooral relax: niets moet, alles kan.

-Blijft u mails en andere tools gebruiken?

-WhatsApp, Twitter en mails blijf ik volgen, maar antwoorden of reageren gebeurt eventjes in uitgesteld relais.

-Wat is uw favoriete reisbestemming?

-Europese bestemmingen staan met stip op nummer 1. Maar ik moet nog zoveel verkennen: van Scandinavië tot Sicilië, van de Britse eilanden tot de Balkan. En liefst altijd dicht bij zee.

-Heeft u favoriete plekjes in eigen West-Vlaanderen (toeristische bestemming, resto)?

-Als geboren en getogen kustbewoner voel ik me het jaar rond een beetje toerist in eigen streek. Favoriete stukjes voor een strandwandeling zijn onder meer Oostende-Bredene en Westende-Nieuwpoort. Moet je zeker eens doen.

-Hoe schat u het toeristisch potentieel in van uw eigen stad en omliggende regio?

-Oostende heeft alles wat je moet hebben: zee, uitgaansleven, cultuuraanbod, boetieks… en een vaak onderschat poldergroen hinterland.

-Wat is uw ultieme guilty pleasure tijdens de vakantie?

-Voor de zoveelste keer een boek lezen uit de Aubrey–Maturin reeks van Patrick O’Brian (historische marineromans).

-Welk boek wil u deze zomer zeker lezen?

-‘Slaapwandelaars’ van Christopher Clark (over de complexe aanloop naar WOI) en  ‘Extreme Economies’ van Richard Davies (over het cruciale belang van ‘sociaal kapitaal’: normen, tradities, wederzijds vertrouwen, mensen die samen lokale problemen oplossen en de intrinsiek menselijke veerkracht, de drang om handel te drijven en markten te creëren).

-Wie zou u tijdens uw vakantie wel graag eens toevallig ontmoeten?

-Iemand die ik nu nog niet ken, maar net daarom een verrassend of inspirerend gesprek kan opleveren. Als het past, want op vakantie word ik liefst met rust gelaten 😊

-Heeft u een tip voor de politiek die probeert een federale regering te vormen?

-Heb lef. Ofwel om knopen door te hakken over een daadkrachtig gemeenschappelijk minimumprogramma gefocust op de kerntaken van het federaal beleidsniveau met alle noodzakelijke maatregelen en randvoorwaarden voor een economische én politieke relance. Ofwel om de resetknop in te drukken en de uitweg uit de nu al jarenlange politieke impasse voor te leggen aan de kiezer.