Buzzyes

Start-up Buzzyes laat zijn oog vallen op de kosten van bedrijven

KORTRIJK – Echt waar: ook in coronatijden, en mede dankzij corona, zijn start-ups ontstaan. Corona bleek de absolute trigger voor de oprichting van het Kortrijkse Buzzyes. “De crisissituatie was voor ons een alarmbel”, zeggen starters Nicola Neve en medevennoot Jay Landsheere.  “We willen met ons nieuwe bedrijf duidelijk meegeven aan de mede ondernemers dat de kosten hoger zijn dan ooit te voor. Dankzij corona werd duidelijk dat ook als het slecht gaat, de vaste kosten dezelfde blijven. Onze ervaring zegt dat veel mede ondernemers geen tijd hebben om de vaste kosten aan te pakken. Dus doen wij er iets aan.”

Buzzyes neemt de algemene kosten onder de loep en zorgt voor een uitsparing van de vaste kosten voor hetzelfde product. Dat is de ambitie en het doel van de nieuwe start-up. “Geen onnodige afspraken meer met leveranciers”, aldus Nicola Neve en Jay Landsheere. “Wij zorgen er voor dat er meer tijd is voor de corebusiness wat dan weer een garantie is op een hoger rendement. Wij adviseren waar er kan bespaard worden, de klanten kiezen finaal waar ze effectief willen besparen. Het belangrijkste is dat er geen tijd verloren gaat aan onnodige vergelijkingen en dat de huidige diensten dezelfde behoefte inlossen aan de beste prijs.”

Buzzyes maakt dus een diepgaande analyse van alle kosten. “Dit gaat verder dan de leveranciers aanspreken”, aldus Neve-Landsheere. “In samenspraak met onze klanten kijken we waar we kunnen besparen, zonder personeel te moeten ontslaan in moeilijke tijden. De vaste kosten herbekijken kan al duizenden euro’s besparen voor een bedrijf. Zelf als alles goed gaat zijn de vaste kosten een vast gegeven maar waar bijna altijd te veel wordt voor betaald.”