Renson Kruisem foto 1_b

Renson krijgt 2 miljoen euro overheidssteun voor zijn innovatie inspanningen

WAREGEM – Vlaams minister van Economie Hilde Crevits kent 2 miljoen euro transformatiesteun toe aan Renson Sunprotection Screens in Waregem. Dat maakte de minister bekend via een persbericht. Renson is gespecialiseerd in onder andere buitenzonnewering, ventilatie en ‘outdoor living’. Het bedrijf wil zijn concept rond ‘outdoor living’ verder uitbouwen op een nieuwe site in Kruisem. Naast de productie van terrasoverkappingen, design gevelbekleding en bijpassende tuinelementen, komt daar ook een belevingscenter waar 30 partners samen innoveren om de lat op het vlak van outdoor living nog hoger te leggen.

Renson is een familiebedrijf dat al meer dan 110 jaar actief is. Gestart met de productie van bouwbeslag voor ramen en deuren, evolueerde de firma door de jaren heen naar een kenniscentrum waar onderzoek en ontwikkeling, innovatie en productvernieuwing voorop staan. Het bedrijf is intussen uitgegroeid tot een wereldspeler op het vlak van ventilatie, zonwering, ‘outdoor living’, pakketbrievenbussen, interieuroplossingen en ‘smart building’-toepassingen.

Met ‘outdoor living’ wil Renson nu de volgende stap zetten, vandaar  de investering in een nieuwe vestiging in Kruisem. Zo wil het wereldwijd (van Europa tot Japan, van de Verenigde Staten tot Australië) blijven groeien en marktleider blijven in outdoor totaalconcepten. Naast de klassieke terrasoverkappingen komt er bijvoorbeeld ook een modulair outdoorplatform. Om dit te realiseren, komt er een volautomatisch hoogbouwmagazijn, een nieuw machinepark, een zwevend buffermagazijn tussen twee verdiepingen van de bewerkingszone, enzovoort. Daarmee kan men met standaardprofielen snel aan de slag, terwijl men toch op maat van de klant kan werken. Daarnaast komt op de nieuwe site het grootste ‘outdoor living’ belevingscenter van Europa, alsook een test- en trainingscentrum.

Jobs, jobs, jobs

Met de nieuwe site wil men 104 extra voltijdse medewerkers aanwerven tegen 2022. Tegen 2025 komen daar nog eens 100 medewerkers extra bij. Om dit alles te realiseren, is er ook nood aan een gevarieerd opleidingspakket. Een driedaags opleidingsbad voor nieuwe werknemers, werkplekleren, technische opleidingen, ICT-opleidingen in robotica en automatisatie, opleidingen communicatie voor nieuwe anderstalige arbeiders en change management. Voor dit opleidingspakket krijgt Renson 2 miljoen euro steun. “Om de werknemers bij te scholen, de nieuwe arbeiders op te leiden zodat ze de nieuwste technieken beheersen en taalopleidingen te voorzien voor anderstalige arbeiders, voorzien we nu in 2 miljoen euro subsidie”, aldus Hilde Crevits. “Zo kan Renson volop de toekomst voorbereiden.”

 

Persinformatie: