Delen Team Waregem_HR-41

Delen Private Bank opent nu ook een kantoor in Waregem

WAREGEM – Per 1 juli opent vermogensbeheerder Delen Private Bank een derde filiaal in West-Vlaanderen. Na Knokke en Rumbeke-Roeselare viel de keuze op Waregem. Er gaan meteen zes mensen aan de slag onder leiding van Christophe De Wilde. Delen Private Bank vestigt zich in het Waregemse Business Park, bekend van zijn duurzame aanpak als eerste CO2-neutrale site in zijn soort. Het kantoor in Waregem wil én het zuiden van West-Vlaanderen én het zuiden van Oost-Vlaanderen bedienen.

“Het was voor ons al langer duidelijk dat het zuiden van West-Vlaanderen en het zuiden van Oost-Vlaanderen met zijn duizenden florerende bedrijven, op dat vlak heel veel potentieel herbergt”, aldus Christophe De Wilde. “We hebben het voordeel dat ons zusterbedrijf, Bank van Breda, al een breed vertakt netwerk heeft in de regio. We starten dus niet van nul. De beslissing om een kantoor te openen is ingegeven door de motivatie om vooral dichter bij de klant te zijn.”

Delen Private Bank focust op twee kernactiviteiten. Enerzijds beheert de bank het vermogen van haar klanten. “Discretionair vermogensbeheer is onze specialiteit”, meldt Christophe De Wilde. “Dat wil zeggen dat de klant het beheer in handen legt van onze experts, uiteraard rekening houdende met het risicoprofiel en de persoonlijke situatie van de klant. Onze belangrijkste betrachting is altijd: op basis van een vertrouwensrelatie meegroeien met de wensen van de klant. Ons track record bewijst dat onze weldoordachte en tegelijk alerte investeringsfilosofie een echte meerwaarde kan bieden. De portefeuilles van de klanten bevatten bedrijven die gericht zijn op de toekomst. De portefeuilles zijn goed gediversifieerd en worden allemaal, zonder uitzondering, opgebouwd volgens onze  duurzame investeringsstrategie. We zijn er namelijk van overtuigd dat financieel rendement hand in hand kan gaan met aandacht voor milieu, sociale verantwoordelijkheid en goed bestuur.”

Anderzijds wil Delen Private Bank ook een partner zijn inzake estate planning, zeg maar successieplanning. “Via onze nieuwe dienstverlening, Delen Family Services, brengen we het volledige vermogen van de klant in kaart. Op basis van simulaties krijgt de klant zicht op de mogelijke successiedruk. Dat is voor hem een uitstekend vertrekpunt om na te denken over een verstandig successieplan. Daarnaast staan we onze klanten ook bij als ze juridische of fiscale vragen hebben. Alles draait om gemoedsrust”, aldus De Wilde.

Efficiënte digitale toepassingen

In heel België en via inmiddels al dertien kantoren beheert Delen Private Bank zo’n 30 miljard euro aan fondsen. De van origine Antwerpse vermogensbank is duidelijk aan een opmars bezig en opende de voorbije jaren kantoren in onder meer Waterloo, Westerlo, Leuven en binnenkort ook in Brasschaat.

Naast de belangrijke persoonlijke aanpak zet Delen Private Bank ook in op efficiëntie en comfort dankzij haar digitale oplossingen. Dat is een belangrijke aanvulling in de dienstverlening, zeker in deze coronatijden. Zo kan de klant via de Delen app of Delen OnLine een videogesprek aangaan met zijn relatiebeheerder, contracten ondertekenen en documenten bewaren in een veilig digitaal archief.