barco hoofdgebouw mooie foto

Barco smukt zijn aandeel op om er nog meer sexy uit te zien

KORTRIJK – Barco is één van de West-Vlaamse bedrijven waarvan het aandeel noteert op de beurs. Een aandeel dat het goed doet, maar alles kan beter. Barco vond er iets op (een ontdubbeling van het aandeel) en implementeert zijn beslissing per 1 juli.  Barco zet uitgerekend zijn stap nu de beurs blijkbaar meer dan ooit wint aan aantrekkingskracht en populariteit, vooral dan bij jongeren. Allen daarheen, dan maar?

Ter gelegenheid van de Buitengewone Algemene Vergadering van Barco op 30 april 2020, werd door de aandeelhouders een splitsing van het aandeel met een factor zeven (7) goedgekeurd met ingang vanaf 1 juli 2020. Het doel van deze aandelensplitsing is om de toegankelijkheid en de liquiditeit van het Barco aandeel te verbeteren. Als gevolg van deze beslissing zal het totale kapitaal van Barco vanaf 1 juli 2020 worden vertegenwoordigd door 91.487.438 aandelen. Elk van deze aandelen verleent één stemrecht op de Algemene Vergadering. Vanaf 1 juli 2020 zullen dus enkel nog de aandelen na splitsing noteren op de gereglementeerde markt van Euronext Brussels.

Barco doet het onder CEO Jan De Witte (de opvolger van Eric Van Zele) bijzonder goed en tekent nog altijd voor groei, al werd deze de voorbije maanden dan afgeremd door de c-omstandigheden die we kennen. Het bedrijf is met zijn technologie van vele markten thuis. Barco ontwikkelt technologie die wereldwijd briljante resultaten levert. De focus ligt op drie kernmarkten: Enterprise (van controlekamers, opleidingslokalen tot vergaderzalen en kantoorruimtes), Healthcare (van de radiologieafdeling tot het operatiekwartier) en Entertainment (van cinemazalen tot live-evenementen en attracties). In 2019 realiseerde het Kortrijkse sterbedrijf een omzet van 1,083 miljard euro, dankzij een team van 3.600 medewerkers. Hun passie voor technologie zit vervat in 400 patenten.