Vandorpe olivier

Olivier Coorevits neemt samen met zijn echtgenote nichebedrijf Vandendorpe Machine Handlers over

ZWEVEGEM – Corona of geen corona, het West-Vlaams ondernemerschap laat zich niet onbetuigd. Zopas nam Olivier Coorevits samen met mijn vrouw Eugénie Maes, de firma Vandendorpe Machine Handlers over, een uitzonderlijk nichebedrijf met een traditie die teruggaat tot in de jaren dertig van vorige eeuw. De nieuwe eigenaar, 35 jaar oud, ziet het als een levenswerk.

Het bloed stroomt waar het niet gaan kan. Zo voelt ook het verhaal aan van de uit Anzegem afkomstige Olivier Coorevits. De voorbije zes jaar was hij als kaderlid aan de slag bij de Valcke Bowling Groep uit Wevelgem. “Maar de lokroep van het zelfstandig ondernemerschap klonk steeds luider”, aldus Coorevits. “Deze stap is dus een droom die in vervulling gaat.” Vandendorpe Machine Handlers is met zijn 13 medewerkers uitgegroeid tot een begrip in de sector. Het bedrijf staat vooral bekend voor zijn expertise in machinehandeling, transport en oplossingsgerichte service. Het machinepark blijft verder evolueren om iedere uitdaging aan te kunnen in steeds complexer wordende industrieën en sectoren. Voor uitzonderlijk transport van machines, voor montage of demontage van productielijnen of indoor hijswerkzaamheden, is het in Zwevegem gevestigde nichebedrijf dé specialist.

“Tussen de initiële instap in januari 2017 en vandaag schuilt er een uitzonderlijk verhaal tussen overnemer en overlater”, aldus Olivier Coorevits. “De bestaande familie Vandendorpe blijft ook nu nog verder meewerken in dit succesverhaal. Mijns inziens een ongeziene synergie tussen overnemer en overlater en een van de enige verhalen in zijn soort. Dit geeft mij de kans, als overnemer, om te blijven meewerken on the field en zo deze moeilijke, technische stiel grondig te leren kennen. Ik heb zelf geen technische achtergrond en mijn vrouw is vooral bekend met de modewereld. Deze nieuwe en constructieve samenwerking is dus mooi meegenomen voor twee personen die uit totaal andere werelden komen.”