Houthulst industriegrond

Global Estate Group ontwikkelt niet alledaags bedrijventerrein in Houthulst

HOUTHULST – In Houthulst, hartje West-Vlaanderen, is zopas het startschot gegeven voor de ontwikkeling van een nieuw bedrijventerrein voor lokale ondernemers. Er komt zowel een kmo-park als industriegrond.Voor de lancering moest projectontwikkelaar Global Estate Group (GEG) uit Oostkamp de site van 6 à 7 hectare eerst onderwerpen aan een heuse bomdetectie en een archeologisch onderzoek. De omgeving kwam tijdens de Eerste Wereldoorlog namelijk zwaar onder vuur te liggen.

Nu er groen licht is, kunnen de bouwwerken echt van start gaan. Een deel van de site wordt aangeboden als industriegrond en daarnaast zijn er ook plannen voor een nieuw kmo-park. De bouwwerken worden uitgevoerd door de West-Vlaamse projectontwikkelaar Global Estate Group die het terrein – van zo’n 6,5 hectare groot – kocht in 2018.

Dat de interesse groot is, blijkt uit de eerste verkoopcijfers: liefst 60 procent van de industriegrond is al verkocht. Van de 3,9 hectare beschikbare industriegrond is nu al 2,4 hectare verkocht aan verschillende bedrijven. Dat is liefst 60 procent. Vandaag zijn er nog maar zes percelen beschikbaar. “Ondanks de coronacrisis ervaren we dat de vraag naar industriegrond nog groot is in de regio”, aldus Kathleen De Wulf namens GEG. “Dankzij dit project kunnen we de economische groei in de streek helpen faciliteren.”

Kleine, lokale ondernemer

Op het westelijke deel van de site wil Global Estate Group ook nog een kmo-park ontwikkelen. De plannen omvatten 23 units, verdeeld over twee gebouwen. De units zullen tussen 124m² en 450 m² groot zijn. De projectontwikkelaar richt zich vooral op de kleine, lokale ondernemer. Elke unit wordt casco opgeleverd zodat de koper deze naar eigen behoeften kan inrichten. De start van deze werken is voorzien voor het najaar.

Dankzij GEG wordt het bestaande industriegebied van Houthulst uitgebreid van 40 naar een slordige 47 hectare.