Jansens Cathy

Starter in de kijker: Lunchlocal zorgt voor gezonde voeding in een gezond lichaam

KORTRIJK – Cathy Jansens droomde er al jaren van om haar eigen zaak op te richten. In 2019 was het zover, en gaf ze het startschot voor haar cateringbedrijf Lunchlocal. Lunchlocal is een bedrijf dat gezonde voeding levert aan bedrijven. Als gezondheidscoach weet ze er alles van om gezinnen of bedrijven op een gezonde manier te verrassen.

Bedrijven die hun werknemers en/of bezoekers gezond willen verwennen tijdens de lunchuren, moeten het niet al te ver zoeken. Lunchlocal heeft een antwoord in huis. In 2019 ging Cathy Jansens een nieuwe uitdaging aan en ging ze van start met Lunchlocal. Haar start-up stelt lunchpakketten samen met lekkers van lokale producenten, aan eerlijke prijzen voor zowel de producenten als klanten. Levering is mogelijk vanaf vier personen. Cathy wil met Lunchlocal vooral werknemers laten genieten van lekkere lokale en gezonde maaltijden op het werk. Als marketeer en gezondheidsdocent heeft ze alvast de nodige kennis in huis om het concept uit te rollen.

“De inhoud van de pakketten varieert maar één iets blijft hetzelfde: lekker lokaal en gezond. Van een heerlijke soep van de boer, een slaatje gemaakt door een chef uit de buurt, een smaakvol brood van de zuurdesembakker tot authentieke kazen en spreads in alle kleuren van de regenboog”, aldus Cathy Jansens. “Als je ontdekt wat voor lekkers er gemaakt wordt in je buurt, gaat er een wereld voor je open. Een goede lunch maakt een wereld van verschil in je werkdag. Onze lunchpakketten zijn echte smaakbommetjes, maar geen zorgen, ze ontploffen alleen van gezonde ingrediënten. We werken niet alleen samen met goede producenten, ook met geweldige cateraars en chefs. We kiezen er steeds voor om te werken met groenten en fruit volgens het seizoen. Geen liefde voor suikers, additieven en producten met veel verpakking of kilometers op de teller. We gaan voor gezond en lekker lokaal, en dat proef je in alles.”