Aures Debrouwer 512Loopbaanbegeleiding1

Peter Debrouwer (Aures) brengt innovatieve HR-tool op de markt

WAREGEM – Peter Debrouwer, oprichter van het Waregemse rekruterings- en selectiekantoor Aures, brengt Copreno op de markt. Copreno is een radicaal vernieuwende testingtool, waardoor HR-specialisten binnen en buiten bedrijven de mogelijkheid krijgen om een compleet profiel van kandidaten op te maken, zonder dat er persoonlijk contact hoeft te zijn. Op deze manier kan de screening efficiënt maar vooral ook veilig gebeuren, zonder in te boeten op kwaliteit en volledigheid. Lekker handig, zeker in post coronatijden.

“Vanaf de start van Aures heb ik altijd verschillende testen gebruikt om de kandidaten voor vacatures beter in te schatten”, aldus Debrouwer. “Het laat mij en mijn collega’s toe om niet alleen onze kennis en ons ‘buikgevoel’ te laten spreken, maar om dat te kunnen aanvullen met een objectieve maatstaf. We hebben bij Aures sowieso altijd gewerkt met de állerbeste testingtools op de markt. Hoewel die natuurlijk een accuraat beeld geven, was ik toch niet 200% tevreden. Ik leg de lat graag een beetje hoger. Omdat ik op de markt niet vond wat ik zocht, ben ik het zelf beginnen uitwerken. De inhoudelijke expertise heb ik natuurlijk wel door al meer dan 20 jaar te rekruteren en selecteren. Bovendien weet ik welke testen er op de markt zijn en wat hun sterktes en zwaktes zijn.”

Volledig beeld van een kandidaat

Alles bijeen werd anderhalf jaar voorbereid aan de nieuwe testing tool Copreno.  “Eigenlijk kan ik het samenvatten als: meer, beter en eerlijk geprijsd”, zegt Debrouwer. “De vragenlijst is enorm compleet en geeft een zeer volledig beeld van een kandidaat. Het rapport wordt door de gebruikers als ‘verbluffend’ omschreven want als gebruiker krijg je niet enkel een waardevol rapport, maar bovendien ook nog een aantal interviewvragen, specifiek en kant-en-klaar die je kan gebruiken in het sollicitatie-of coachinggesprek. Bovendien – in deze tijd cruciaal – wilde ik een test die volledig online kan gebeuren, waardoor contactloos en risicoloos rekruteren voortaan écht mogelijk is.”

Ambities wereldwijd

De nieuwe selectietool is niet alleen bestemd voor HR-experten, maar ook voor bedrijfsleiders, loopbaancoaches, rekruterings-specialisten, kortom elkeen die mensen in een professionele context moet doorgronden. Pieter Debrouwer zegt dat zijn ambities wereldwijd reiken, onder mee romdat corona heeft aangetoond dat er vraag is naar een veilig en kwalitatief alternatief voor de traditionele HR-testen.