Inner Wheel Kortrijk

Ondernemende dames van Inner Wheel droegen meer dan een steentje bij in de coronacrisis

KORTRIJK – Nu de corona-exit min of meer een feit is, kunnen stilaan ook balansen worden opgemaakt. Inner Wheel, de organisatie die ondernemende dames groepeert op internationaal niveau, zorgde met gerichte sociale acties voor een duidelijke meerwaarde. De West-Vlaamse vleugel van Inner Wheel liet zich bepaald niet onbetuigd.

In West-Vlaanderen namen de provinciale leden van Inner Wheel meerdere stichtende initiatieven. In Brugge werd een deel van de kosten gefinancierd van de wasserij van de daklozen in hotel ’t Putje. De lokale afdeling van Jabbeke deelde fruitmanden uit aan 27 behoeftige families. In Kortrijk werd steun verleend aan verschillende scholen door de aankoop van laptops. Veel clubs hielpen ook maskers en gel uitdelen aan onafhankelijke verpleegsters en aan verpleeghuizen in hun regio. Veel instellingen voor gehandicapten, door de rechter geplaatste kinderen, alleenstaande vrouwen, kregen via Inner Wheel ook i-pads, tablets of laptops om zo contact te houden met gezinnen.

Inner Wheel is de grootste vrouwelijke serviceclub ter wereld, niet- confessioneel en niet- politiek, met meer dan 100.000 leden. De club heeft als doelstelling het bevorderen van oprechte vriendschap, het aanmoedigen van persoonlijk dienstbetoon en het bevorderen van de internationale verstandhouding. In België-Luxemburg telt Inner Wheel ongeveer 2.000 leden verdeeld over 3 districten en 77 clubs. West-Vlaanderen telt 11 clubs met in totaal 402 leden, allemaal ondernemende dames van niveau en met zin voor veel sociaal dienstbetoon.