Jobtoolz Jochen & Dieter crop

Kortrijkse start-up Jobtoolz zet samenwerking op met Oost-Vlaamse videoplatform Jobortunity

KORTRIJK – Covid-19 brengt niet enkel ongemakken met zich mee, maar ook opportuniteiten. Het Kortrijkse Jobtoolz, ondertussen één van de meest gekende en gebruikte rekruteringsplatformen in België, en het Oost-Vlaamse Jobortunity, het disruptieve videoplatform dat kandidaten tot 3 keer sneller screent dan de klassieke methode, slaan de handen in elkaar.

Jochen Callens en Dieter D’hondt hielden in 2017 hun nieuwe bedrijf en rekruteringsplatform Jobtoolz boven de doopvont in Kortrijk. Naast de corebusiness (detecteren en selecteren van het beste talent voor bedrijven) bleven zijn ook zoeken naar manieren om recruiters te ontlasten van hun administratieve en repetitieve taken. Dit leidde nu naar een effectieve samenwerking met Jobortunity, een concept waarbij sollicitanten in een kort tijdsbestek zichzelf kunnen voorstellen via video. Deze aanpak via videotechnologie stellen de recruiter in staat een veel beter beeld te krijgen van de persoonlijkheid, talenten en intrinsieke motivatie van kandidaten.

Toen beide partijen elkaar tijdens een netwerkmoment spraken was het al snel duidelijk dat ze een meerwaarde voor elkaar konden betekenen. Als echte Vlaamse doeners koppelden ze hun systemen op enkele weken tijd. Verwacht wordt dat de koppeling zorgt voor meer efficiëntie en gebruiksgemak.