beMatrix – restaurant De Roos (6)

beMatrix vindt het ei van Columbus voor de restaurants

ROESELARE – De bekende en succesrijke Roeselaarse standenbouwer beMatrix is ervan overtuigd het ei van Columbus te hebben gevonden voor de horeca. Om de normen van social distancing te helpen respecteren kunnen flexibele wanden wonderen doen. Het concept werd zopas en in samenwerking met het bedrijf Standplus uitgeprobeerd in restaurant De Roos in Nieuwpoort.

Ten vroegste op 8 juni zouden in België restaurants opnieuw kunnen opengaan. beMatrix en Standplus willen alvast restauranthouders inspireren en aantonen dat een slimme herinrichting van het restaurant met modulaire wanden primordiaal is voor de restauranthouder én de gasten. De scheidingswanden kunnen gekocht of gehuurd worden.

Het Nieuwpoortse restaurant De Roos plaatste bij wijze van proef al elf scheidingswanden, zeven binnen en vier buiten. De modulaire kaders van beMatrix vormen hiervoor een stabiele basisstructuur. Ze zijn snel en eenvoudig te plaatsen, maar de grootste troeven zijn de flexibiliteit en esthetische afwerkingsmogelijkheden. Standenbouwer Standplus biedt een ruim assortiment onderhoudsvriendelijke invullingen aan, waardoor de look & feel van de scheidingswanden helemaal afgestemd is op het interieur van het restaurant en de wensen van de restauranthouder. De scheidingswanden bieden ook een extra functionaliteit door ook de menukaart langs beide zijden in het paneel te integreren.

Eten in zone

Het restaurant is met behulp van de wanden opgedeeld in kleinere zones, waarbij men per zone in familiaal verband kan eten. De extra opdeling zorgt voor een minimaal verlies aan beschikbare plaatsen. Pre-corona bood De Roos plaats aan 50 gasten. Door de social distancing maatregelen wordt de capaciteit gehalveerd tot 24 gasten. Dankzij het plaatsen van beMatrix kaders kunnen alsnog 44 personen op eenzelfde moment tafelen. De modulaire wanden zijn flexibel inzetbaar zodat de tafels kunnen herschikt worden in functie van het aantal gereserveerde plaatsen per tafel. Zo wordt met dezelfde structuur telkens de meest ideale indeling gecreëerd.