Fremaut 20

Voor Klaas Fremaut komt de zon altijd op in het westen, ofte in West-Vlaanderen

HEULE – Een positieve vibe creëren rond West-Vlaams ondernemerschap en dat via alle sociale kanalen. Dat is de bedoeling van Klaas Fremaut, eigenaar van communicatiebedrijf  Focus Advertising. Zopas lanceerde hij zijn vrijblijvende sensibiliseringscampagne ‘De zon komt altijd op in het westen’. Hoe meer mensen en bedrijven dit delen op Facebook, LinkedIn of via Twitter, hoe meer er ook een positieve sfeer kan ontstaan. In de zin van: Wij zijn van West-Vlaanderen en fière de l’être, we gaan er voor, we doen osan deure, zoals de titel van het gelijknamige succesboek uit 2018. De provincie steunt de campagne die in de eerste plaats bedoeld is om een psychologische schwung te geven aan de heropstart van onze economie.   

Zoals een virus zich snel verspreidt, zo wil Klaas Fremaut ook zijn virale boodschap een gangetje zien gaan. Na amper enkele dagen zijn de resultaten bijzonder veelbelovend: reeds meer dan 1.900 keer gedeeld op Facebook, 660 keer via LinkedIn en bijna 100 keer via Twitter.

“Het is al miljoenen jaren zo, na elke nacht komt de zon op in het oosten”, aldus Fremaut. “Het donker maakt dan plaats voor het licht. Vandaag is het ook overdag best nog wat donker, maar dat blijft niet duren. Hoelang precies nog, weet niemand. Maar wat wij wél al weten: straks komt de zon op in het westen. Bij ons, hier in West-Vlaanderen. Dat is geen toeval. Ploeteren in de modder en weer opstaan, herstellen wat is gebroken, afzien en weer doorgaan: dat kunnen West-Vlamingen beter dan wie ook. Net als onze voorvaderen zijn we kenners, kunners én doeners. Wij wachten niet tot iemand anders het licht aansteekt, wij doen dat zelf. Nu het buiten nog schemert, denken en werken wij al aan het licht van morgen.”

Unieke wroeters

Deze ongeziene crisis raakt iedereen diep, maar mag onze identiteit niet aantasten, vindt Fremaut. “We zijn ondernemers, individueel en collectief”, zegt hij. “We zien altijd en overal kansen, we nemen ze. Vandaag pikken we de draad weer op en doen wat we altijd doen. Voor ons, voor iedereen. We doen osan deure en liefst samen. We zijn voortrekkers, altijd al geweest. Geleerd van ons vader en moeder, net als zij van hun vader en moeder. Als provincie altijd met de zee in onze rug of met onze West-Vlaamse blik op haar oneindigheid. De zee verbindt ons, alweer meer dan wie ook. Ze maakt ons tot wie we zijn, West-Vlamingen. Uniek. Met een warm hart voor elkaar, overal in onze provincie én daarbuiten. We zitten op dezelfde boot in dezelfde storm en varen naar diezelfde veilige haven. Samen lukt ons dat, zeker weten. Maar we beginnen hier, in West-Vlaanderen. Ons westen, waar straks de zon opkomt.”

info: www.dezonkomtopinhetwesten.be