Gheysen Ann

Ann Gheysen (Loff, DBS) waarschuwt voor fysieke gevolgen thuiswerk

WAREGEM – Ann Gheysen, zaakvoerster van de Waregemse maatkantoren bedrijven LOFF en DBS, maakt zich zorgen over de onderschatte gevolgen van thuiswerk op de fysieke gezondheid van werknemers.  De voorbije weken circuleerden op sociale media honderden foto’s en filmpjes van telewerkende mannen en vrouwen. Opvallend was hoe de meesten noodgedwongen de keuken, de living of de slaapkamer hadden omgetoverd tot werkplek.  Ook al zijn de laptop en de smartphone altijd paraat, één iets wat meestal ontbreekt is de ergonomische stoel. En dat is net hét probleem.

Net nu telewerken sterk aan populariteit wint, wijst Ann op de gevaren van die slechte zithouding. “De vele uren op een keukenstoel of liggend in de zetel eisen ongetwijfeld een zware tol voor de nek, de rug, de schouders”, denkt Ann Gheysen. “We zagen de voorbije jaren dat vrijwel elke onderneming investeert in ergonomisch kantoormeubilair. Maar nu telewerk steeds meer ingeburgerd raakt, stelt zich een nieuwe vraag: hoe zit het met die ergonomie thuis? Het antwoord daarop werd pijnlijk duidelijk tijdens de lockdown. Conclusie: eigenlijk kan je maar best als werkgever de toelating geven om bij thuiswerk de bureaustoel mee naar huis te nemen, net zoals de laptop en de smartphone.”

Praktisch of evident is dat niet, beseft ook Gheysen. Daarom dacht ze nu aan een pasklare en betaalbare oplossing en pakt ze uit met een zogenaamde ‘Lease-with-Loff’-formule. Zo kan je vanaf nu een professionele, ergonomische, verstelbare en esthetische bureaustoel leasen en breng je het kantoorgeluk bij je thuis.

info: www.loff.be

Lees ook

  • VOF
    01/10/2024
    Flaneur Uitgevers
    Antwerpen
  • BV
    01/10/2024
    Cvl-immo
    Dendermonde
  • BV
    01/10/2024
    Marie Desmet Advocatenkantoor
    Harelbeke