Daikin corona

Daikin en CNH lanceren koortsdetectiesysteem aan de fabriekspoort

OOSTENDE, ZEDELGEM – Of het straks de algemene norm wordt, zal nog moeten blijken, maar twee grote bedrijven (Daikin in Oostende en CNH in Zedelgem) pakken nu al uit met een toegangspoort waarbij de temperatuur van de medewerkers met een thermische digitaal wordt opgemeten. Bedoeling is preventief te werk te gaan en mensen met te hoge koorts (+ 37,3 graden) te weren van de werkvloer.

Koorts kan wijzen op een coronabesmetting en dan is het beter om niet om problemen te vragen. Het concept met digitale temperatuurmeting werd in het buitenland, vooral dan in China en Zuid-Korea, al veelvuldig toegepast. Waterdicht is het niet, omdat iemand die geen te hoge temperatuur laat meten, finaal ook nog op de werkvloer besmet kan geraken. Toch is het één van de maatregelen die het verfoeilijke virus kunnen helpen counteren. Volgens de HR-dienst van Daikin bewijst de temperatuurcontrole haar waarde, al is het maar om werknemers meer dan ooit te sensibiliseren dat voorkomen beter is dan genezen.

Om de GDPR-regels (privacy) niet te overtreden, mogen de bedrijven de informatie niet gebruiken als persoonlijke data en dus niet zomaar linken aan het dossier van een persoon.

 

Lees ook

  • VOF
    01/10/2024
    Flaneur Uitgevers
    Antwerpen
  • BV
    01/10/2024
    Cvl-immo
    Dendermonde
  • BV
    01/10/2024
    Marie Desmet Advocatenkantoor
    Harelbeke