Depauw Guy

“Monsieur Mouscron” Guy Depauw overleden

MOESKROEN – De Waalse pers meldt het overlijden van Guy Depauw. Hij was de toeverlaat par excellence voor veel West-Vlaamse bedrijven die in de jaren tachtig maar vooral in de jaren negentig een vestiging, vaak een ontdubbeling van de productie, openden in Moeskroen. Dit kon toen, dankzij Europese subsidies, tegen erg voordelige voorwaarden.

Guy Depauw werkte zich destijds te pletter om de West-Vlaamse bedrijven van dienst te kunnen zijn. Hij deed dat met inzet, met een efficiënte en doelgerichte aanpak maar ook met een menselijke flegme die veel West-Vlaamse ondernemers wist te charmeren. Moeskroen had toen, nog lang voor de term in Vlaanderen werd uitgevonden, een volwaardig animateur économique ofte economisch adviseur die bedrijven met interesse in een nieuwe investering, met professionele raad en daad bijstond.

Guy Depauw werkte destijds voor de Waalse streekintercommunale IEG en was in die functie ook het verlengstuk én de toeverlaat van burgervader Jean-Pierre Detremmerie die de West-Vlaamse bedrijven graag met open armen ontving. Eén telefoontje naar de burgemeester of naar conseiller Guy Depauw volstond, of er werd meteen een dossier geopend die het pad moest effenen. Het verhaal wil dat Detremmerie of Depauw een kwartier na een vraag van een potentiële West-Vlaamse investeerder, meteen al in het kantoor stond van die ondernemer. Het was geen verhaal en ook geen fabeltje, het was gewoon de realiteit.

Lees ook

  • VOF
    01/10/2024
    Flaneur Uitgevers
    Antwerpen
  • BV
    01/10/2024
    Cvl-immo
    Dendermonde
  • BV
    01/10/2024
    Marie Desmet Advocatenkantoor
    Harelbeke