Cras corona

Cras toont zijn weerbaarheid

WAREGEM – Bij de pakken blijven zitten, het zit niet in de West-Vlaamse ondernemersmentaliteit. Dat bewijs wordt ook nog eens geleverd door de houthandel Cras, dat zijn business aangepast en omgebogen heeft aan de omstandigheden.  

Het is balanceren in tijden van corona. De gezondheid van iedereen staat voorop, maar waarom zou een vakman niet moeten kunnen verder werken als dat veilig kan gebeuren, heet het bij de firma Cras. Een houten terras installeren, een carport plaatsen, een dak isoleren, parket plaatsen in een nieuwbouw of deuren monteren in een onbewoonde renovatie, enzovoort. “Er is in veel gevallen geen enkele reden waarom dit soort projecten moet worden stilgelegd”, aldus Cras. “Als partner van de houtvakman hebben we daarom gezocht naar een manier om onze professionele klanten op een veilige manier te bevoorraden, zodat ze hun activiteiten kunnen verderzetten. Bij voorkeur via leveringen met onze vrachtwagens, maar in 7 van onze woodshops zijn opnieuw afhalingen mogelijk, weliswaar met aandacht voor de veiligheid van onze medewerkers én onze klanten.”

Cras benadrukt dat deze service geldt enkel voor professionele klanten en dat er een reeks spelregels van toepassing zijn. Zoals: vooraf bestellen, geen fysisch contact met medewerkers, vertrouwen en verantwoordelijkheid bij de afhandeling (geen leverbonnen en met voorafgaand bewijs van betaling).

You never work alone

Cras staat bekend omwille van zijn positief DNA. “Dat blijkt nu opnieuw”, aldus woordvoerder Johan Demeyere. “De meeste commerciële collega’s werken bij ons intussen van thuis uit, maar het is mooi om te zien hoe ze naar elkaar foto’s doorsturen van hun werkplek.  Er is zelfs een spotify playlist aangemaakt waarop iedereen zijn favoriete werkmuziek post. De lijst heet ‘Woodbelievers never work alone‘. Een pak positivisme, het is toch dat wat telt niet?”