Deceuninck P

Management en bestuurders van Deceuninck voorop in de strijd

HOOGLEDE-GITS – Verrassend is het niet: zoals zoveel andere bedrijven moet ook Deceuninck noodgedwongen tijdelijk de deuren sluiten. Door de verspreiding van het meest ergerlijke virus ooit wordt in Europa een stijgend aantal bouwwerven stilgelegd wat een negatieve impact heeft op de hele sector. Inmiddels worden maatregelen genomen om de kostenbasis te verminderen, en daarbij toont ook het management, daarin gevolgd door de bestuurders, het goede voorbeeld.

“Onze eerste prioriteit is de veiligheid en gezondheid van onze werknemers geweest en de nodige maatregelen hiertoe werden genomen”, aldus het persbericht. “Hoewel het moeilijk blijft om de mogelijke economische impact te kwantificeren hebben we onmiddellijk acties ondernomen om onze kostenbasis te reduceren. Fabrieken in België en Frankrijk werden tijdelijk gesloten, arbeiders en bedienden worden ingeschreven in een stelsel van tijdelijke werkloosheid en de de raad van bestuur en het management hebben zich akkoord verklaard met een vrijwillige inlevering op hun loon.”

In deze context zal de raad van bestuur aan de Algemene Vergadering voorstellen om ook geen dividend uit te keren over het jaar 2019, dit in tegenstelling tot wat gecommuniceerd werd in ons persbericht van 20 februari 2020. “We blijven de situatie op de voet volgen en zullen proactief de gepaste maatregelen nemen om de gezondheid van onze medewerkers en de performantie van ons bedrijf veilig te stellen”, heet het nog.

Ook voor Deceuninck komt het medische onheil slecht want de (nog niet-geauditeerde) financiële resultaten over de eerste twee maanden van 2020 waren sterk met een omzetstijging van 12% dankzij betere commerciële activiteiten in Noord-Amerika en in Europa en een betere macro-economische omgeving in Turkije. Daarenboven vorderde de strategische herpositionering in Europa in lijn met de verwachtingen.