KORTRIJK – In Campus Ceria te Anderlecht werd de nieuwe ‘Sommelier of the Year’ voorgesteld. Winnaar is Tom Ieven van het restaurant Hof van Cleve in Kruishoutem. Deze verkiezing werd voor de 11de maal op rij georganiseerd. Trekker van het event is CEO Baudouin Meyhui van de Kortrijkse firma Meyhui, de specialist voor de gedekte tafel.
De verkiezing van de ‘Sommelier of the Year’ is een erkenning van de beste sommelier van het jaar op het werkveld, die wordt bekroond voor zijn dagelijkse inzet en zijn professionalisme. Per provincie werd een lijst van sommeliers samengesteld. Het publiek kon stemmen voor een favoriet. Bijna 5.000 gastronomen hebben hun stem uitgebracht. De drie sommeliers met het meest aantal stemmen legden op 17 februari een praktische proef, waarbij hun kennis op gebied van foodpairing, wijn en glas werd getest.
De jury was samengesteld uit de oud winnaars nationaal, de regionale winnaars van het jaar, Guido Francque, Joachim Boudens, Gido Van Imschoot, Frank Desmedt, Wim Van Assche, Marina Stoop, Baudouin Meyhui, Jan Buytaert en Peyo Lissarrague. Uiteindelijk was het Tom Ieven die de titel ‘Sommelier of the Year 2020’ in de wacht sleepte. Iedere deelnemer aan de verkiezing kan de titel maar één keer winnen. Eerdere laureaten kunnen dus niet meer worden voorgedragen.