Callant Howest

Callant helpt onderwijs met ‘learning on the spot’

OOSTKAMP – Om young potentials in de Brugse regio te inspireren en klaar te stomen voor de stap naar een opleiding bedrijfsmanagement, financie- en verzekeringswezen, heeft verzekeringsmakelaar Callant samen met Howest voor verschillende scholen in de Brugse regio een educatief programma uitgewerkt. Via diverse workshop wordt hen de nodige praktijkkennis bijgebracht. Of hoe het bedrijfsleven en de onderwijswereld partners in cultuur kunnen zijn. 

Traditiegetrouw ontvangt Callant Verzekeringen & Financieel Advies sinds jaren ‘De Jozefienen’ uit Brugge in Domein De Cellen te Oostkamp, waar hun West-Vlaamse kantoor gevestigd is. Uit navraag bij deze leerlingen kwam naar boven dat dit studiebezoek doorslaggevend blijkt te zijn in hun keuze voor hogere studies met affiniteit voor financiën en verzekeringen. Howest is dan maar naar Callant gestapt met de vraag om studiebezoeken als deze van ‘De Jozefienen’ open te stellen voor meerdere scholen in Brugge en omstreken. “Het succes van dit studiebezoek bracht ons op het idee om het concept verder open te trekken tot een event met de naam ‘Word een Insurance PRO!”, heet het bij Howest. “Door onze sterk uitgebouwde pijler ‘Werkplekleren’ werken we nauw samen met het lokale werkveld. Een samenwerking met Callant, nummer 1 in de regio, lag voor de hand aangezien wij de enige hogeschool zijn in de Brugse regio die de afstudeerrichting financie- en verzekeringswezen aanbiedt.”

Duidelijk engagement

“Ons bedrijf verzekert graag de toekomst van jonge mensen en investeert jaarlijks in het opleiden van stagiairs uit verschillende richtingen”, aldus Peter Callant. “Zo hadden we in het verleden stagiairs uit de richtingen financie- en verzekeringswezen, toegepaste economische wetenschappen (TEW) en handelswetenschappen. In lijn met ons bedrijfs-DNA en onze innovatieve blik op de toekomst hadden we vorig jaar voor het eerst een student system & software enngineer en als sportmakelaar wierven we 3 jaar geleden ook al eens een stagiair sportmanagement aan. Het spreekt voor zich dat we met plezier de jeugd blijven inspireren in functie van hun studiekeuze. Callant wil graag de sector vooruit helpen en het engagement aangaan om ervoor te zorgen dat het aantal studenten in de studierichting financie- en verzekeringswezen verdubbelt.”

Jaar na jaar daalt het aantal studenten dat kiest voor de richting financie- en verzekeringswezen. Dat mag verwondering wekken want de job van verzekeringsmedewerker is op vandaag een knelpuntberoep en aan toekomstperspectieven zeker geen gebrek in deze sector.