Vandendriessche Conny roze

Accent Jobs verlegt de digitale grenzen in het jobaanbod

ROESELARE – SWOP, de mobiele app waarmee Accent Jobs haar vacatures aanbiedt, heeft haar diensten gevoelig uitgebreid. Sinds kort biedt de app zowat àlle gepubliceerde vacatures in ons land aan, en niet langer alleen de vacatures van Accent Jobs zelf. Die doorbraak maakt van SWOP de meest performante sollicitatie-app die ons land kent. Een primeur meteen ook. Met een aanbod van meer dan 40.000 banen hebben sollicitanten hun toekomstige baan als het ware in hun binnenzak zitten. Accent Jobs is een filiaal van de holding House of HR, dat mede gecontroleerd wordt door Conny Vandendriessche. 

SWOP is een app die is ontwikkeld door Accent Jobs. De app brengt jobs meer dan ooit digitaal en mobiel binnen handbereik. Tot eind 2019 waren alleen de vacatures van Accent zelf in één en dezelfde makkelijk hanteerbare app te raadplegen. Kandidaten konden er een profiel in aanmaken en hun noden makkelijk matchen aan de meer dan 9.000 vacatures. In amper
enkele bewegingen konden kandidaten naar de jobs van hun keuze solliciteren. Wie dat wilde, kon zelfs een video-cv aan zijn/haar profiel toevoegen. De app bood meer dan 9.000 vacatures aan en werd al meer dan 100.000 keer gedownloaded.
Nu is de app in een heuse stroomversnelling terechtgekomen. Lieven Van Nieuwenhuyze, chief marketing officer van House of HR (de holding boven Accent Jobs), legt uit: “Voortaan
biedt SWOP letterlijk àlle gepubliceerde vacatures in ons land aan, en dat in één eenvoudige app. Op dit ogenblik zijn er in ons land zo’n 40.000 open vacatures. Daarmee wordt het jobaanbod in SWOP in één klap viermaal groter dan voorheen.”

Unicum op de markt

SWOP gebruikt hiervoor de techniek van het scrapen: een technologie die toelaat om met behulp van een ‘webcrawler’ vacatures van alle Belgische bedrijfssites automatisch te detecteren, intelligent te analyseren en toe te voegen aan het jobaanbod van SWOP. Een techniek trouwens die ook concurrent Indeed al jaren toepast. Wat wél uniek is, is dat wie via SWOP naar een baan solliciteert, de garantie krijgt dat zij/hij binnen de 48 persoonlijk wordt gecontacteerd, zodat de sollicitatieprocedure vlotter dan ooit kan verlopen.

SWOP biedt de kandidaten daarbij een carrièrecoaching aan door te helpen bij de zoektocht naar de ideale job, en doet waar relevant ook andere jobvoorstellen die bij de kandidaten passen. Deze garantie en de persoonlijke aanpak zijn een unicum op de Belgische markt. Accent Jobs heeft overigens de ambitie om deze tool ook uit te rollen in het nabije buitenland, zeg maar de buurlanden Frankrijk, Nederland en Duitsland.

Accent Jobs is goed voor een netwerk van 265 kantoren over heel België verspreid. Die helpen meer dan 18.000 arbeiders en bedienden aan werk, wat resulteert in een omzet van 514 miljoen euro.