BARCO DEMETRAAZGROENINGE115800px

Barco realiseert nieuwe doorbraak in de VS

KORTRIJK – Barco heeft groen licht gekregen van de Amerikaanse autoriteiten om één van zijn paradepaardjes – huidscanner Demetra – te introduceren over de grote plas. In het voorjaar wil Barco effectief starten met de verkoop aan Amerikaanse ziekenhuizen en dermatologen.

Demetra is een digitale camera of scanner die het werk van dermatologen zoveel gemakkelijker maakt. Het toestel maakt grondige scans van de huid. Demetra werd sinds 2016 ontworpen in samenspraak met UZ Leuven en UZ Gent. In 2019 kon de serieproductie opgestart worden. In eigen land en deels in Duitsland zorgde het al voor een hit qua verkoop. In de eerste jaarhelft van vorig jaar was het Barco product goed voor zowat een kwart van Barco’s omzet in die eerste zes maanden (128 miljoen euro op een totaal van 496 miljoen euro).

De Amerikaanse autoriteit FDA heeft het Barco-toestel nu ook gekeurd en goedgekeurd. Het werd ‘veilig en effectief’ bevonden. Het laat zich raden dat Barco in het land van Uncle Sam voor gigantische mogelijkheden staat. Maar er worden geen cijfers op geplakt. In het pakket dat Barco verkoopt wordt naast de hardware ook de software (en meer bepaald upgrades) aangeboden.

Met Demetra won Barco recent ook de gouden award voor innovatie bij de Henry van de Velde prijzen.