Jumbo

Jumbo laat ook zijn oog vallen op West-Vlaanderen

ROESELARE – De Nederlandse supermarktketen Jumbo heeft concrete plannen om een eerste West-Vlaamse vestiging te openen. De Nederlanders hebben hun oog laten vallen op de voormalige drukkerij Crea Printing Industries, langs de Diksmuidsesteenweg in Roeselare.

Het bericht is afkomstig van de nieuwsbrief Retail Detail, dat gespecialiseerd is in het opvolgen van de distributiewereld. Crea Printing Industries verhuisde twee jaar geleden naar Hooglede en het oude drukkerijgebouw staat momenteel nog steeds leeg. Volgens Het Nieuwsblad heeft Beco Retail Invest een omgevingsvergunning aangevraagd om het vervallen gebouw te slopen en te vervangen door twee winkelpanden. Jumbo heeft alvast interesse een nieuw filiaal te openen in één van de panden. In de plannen is een winkel van bijna 2000 m² voorzien, met parkeergelegenheid voor 208 wagens en 143 fietsen.

Schepen van omgevingsvergunningen Tom Vandenkendelaere bevestigt aan Retail Detail dat er bij de stad een aanvraag is binnengekomen om het gebied te ontwikkelen, en zegt dat het openbaar onderzoek loopt. “Als stad kunnen we nu weinig uitspraken doen”, aldus de schepen. “Het is wachten op de resultaten van het onderzoek dat nu loopt. Gedurende die periode kan iedereen bezwaar indienen.”

Of (en in welke vorm) de supermarkt er komt, valt dus nog af te wachten. Steeds volgens Retail Detail vrezen verscheidene buurtbewoners verkeersoverlast en proberen alvast zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen voor een bezwaarschrift. Moeilijk te begrijpen dat de maatschappij tegen maatschappelijke vooruitgang en tewerkstellingskansen via nieuw ondernemerschap kan zijn, maar soit. De bezwaren kunnen nog ingediend worden tot en met 6 februari.