Meesseman Emma

Emma Meesseman laat zich uit over financiële zaken

IEPER – De Ieperse topsportster Emma Meesseman heeft sinds kort een wereldreputatie verworven als één van de beste basketbalspeelsters ter wereld. Zo won ze de WNBA-titel (Womens NBA) en werd daarbij nog eens verkozen tot MVP (most valuable player). De immer eenvoudige en minzame Meesseman laat in een interview weten dat ze haar financiële zaken laat beredderen door haar moeder.

Emma Meesseman liet haar licht schijnen op de wereld van de financiën in de krant De Tijd. “Ik laat mijn carrière niet leiden door geld”, zegt ze daar. “Bovendien is het, anders dan in het professionele Amerikaanse mannenbasket, zo dat je er niet kan van leven. Wat me drijft is vooral het sportieve avontuur. Overigens laat ik mijn zaken beredderen door mijn moeder. Ik sta zelf niet genoeg op mijn strepen om te onderhandelen over mijn loon. Toen ik in Rusland speelde,maakte ik kennis met de decadentie van het geld. De eigenaars van de club strooiden graag hun geld in het ronde. Die decadentie strookt niet met de waarden waarmee ik ben opgevoed.”

Emma Meesseman laat nog weten dat ze niet belegt in aandelen (te abstract) en ook bedankt voor een spaarrekening (niet verstandig). Daarom belegt ze voorzichtig in vastgoed. En wat haar droomaankoop zou zijn? Geld en tijd vrijmaken om de wereld rond te reizen, zegt ze. Met Afrika als stipnotering.