secure-code-warrior

Bruggelingen Matias Madou en Pieter Danhieux vechten wereldwijd verbeten strijd uit met hackers

BRUGGE – Bruggelingen Pieter Danhieux en Matias Madou zien hu pas vijf jaar terug opgerichte bedrijf Secure Code Warrior groeien als kool, en dat middels een wereldwijde aanwezigheid. Hun missie is niet min: de verbeten en niets ontziende strijd aangaan met hackers die de bedrijfswereld bedreigen. Ze boekten de voorbije jaren al aanzienlijke successen. In Brugge zijn een kleine twintig mensen aan de slag.

Het duo doet zijn verhaal in de weekendeditie van de krant Het Laatste Nieuws. Secure Code Warrior (SCW) heeft amper vijf jaar na zijn geboorte al 130 mensen in dienst en heeft kantoren in Brugge, Londen, Boston, Singapore, Sidney en het Amerikaanse Portland. Op vijf jaar tijd heeft het al 100.000 programmeurs geholpen om cyberaanvallers buiten te houden. SCW biedt een trainingsplatform aan waarmee software ontwikkelaars veiliger pakketten kunnen aanmaken. De lijst met referenties van gebruikers, onder meer ronkende multinationals, liegt er niet om.

Vorige maand kreeg het Brugse bedrijf vanwege Amerikaanse investeerders opnieuw 43 miljoen euro risicokapitaal toegestopt, een blijk van groot vertrouwen in de West-Vlaamse ondernemers. In 2018 werd ook al eens met toen 3 miljoen euro over de brug gekomen. Pieter Danhieux en Matias Madou benadrukken dat een aanval zoals deze op Picanol al lang geen alleenstaand geval meer is. De cyberoorlog is al jaren bezig, denken ze en wat nu naar boven komt is maar het topje van de ijsberg. “Een aanval kan je nooit uitsluiten”, aldus Matias Madou. “Maar onze technologie zorgt er wel voor dat de voordeur en de vensters stevig op slot zitten.” Volgens Pieter Danhieux ligt er echter -wegens slordigheid van gebruikers- nog vrij veel te grabbel op het internet.