lawaisse

Beursvennootschap Lawaisse gaat na 75 jaar over in Antwerpse handen

KORTRIJK – Het Antwerpse Dierickx Leys Private Bank en beursvennootschap Lawaisse hebben een overeenkomst gesloten voor een verregaande samenwerking. In de praktijk neemt de private bank uit Antwerpen, opgericht in 1901, de Kortrijkse beursvennootschap over. Lawaisse werd al zeven decennia familiaal en onafhankelijk bestuurd en geleid.

Beursvennootschap Lawaisse werd opgericht in 1946 en is actief in de handel in en advies over aandelen, obligaties en opties. Na goedkeuring van de Nationale Bank zullen de aandelen van de Kortrijkseonderneming ondergebracht worden bij Dierickx Leys Private Bank. De twee spelers, samen goed voor een portefeuille van 3 miljard euro, willen elkaar wederzijds versterken, zo luidt de officiële commentaar van beide partners. .

Lawaisse Beursvennootschap werd meteen na Wereldoolrog II boven de doopvont gehouden door Marcel Lawaisse. Het bevindt zich nog steeds op zijn oorspronkelijke locatie, met name in de Sint-Jorisstraat 6 te Kortrijk. Medio de tachtiger jaren werd de leiding overgedragen aan zoon Philippe Lawaisse. De derde generatie heeft inmiddels met de beide zonen van Philippe Laiwaisse al jaren zijn intrede gedaan.

Naast de traditionele activiteiten van de aandelen-, obligatie-, en optiehandel heeft het kantoor een goede reputatie voor zijn goudhandel en de uiterst concurrentiële prijzen die het handhaaft. Een pole-position die het vandaag nog steeds bekleedt. Mede door zijn onafhankelijkheid en zijn gepersonaliseerde aanpak waarbij veiligheid, rendement en continuïteit centraal staan, was Lawaisse Beursvennootschap al decennia een gerespecteerde speler in het financiële landschap.