Callemeyn John 20

John Calemeyn (Leie Mobility Group) heeft ambitie te koop in de autodistributie

KORTRIJK – Leie Mobility Group (LMG), een initiatief van auto- en distributie expert John Calemeyn en de familie Vanneste, opent een derde vestiging. Naast de thuisbasis in Kortrijk en een eigen bedrijfsvoertuigen hub in Brugge, wordt het netwerk nu nog uitgebreid samen met de familie Deboo. In Brugge wordt het initiatief gelanceerd onder de noemer Mobility Center Deboo Brugge. John Calemeyn en de familie Vanneste willen met een eigen concept de complexe en hedendaagse automobielmarkt benaderen.

Het LMG-concept slaat dankzij het gevarieerde aanbod aan. De multimerken garage activiteit in combinatie met de verhuur op korte en lange termijn alsook de specialisatie rond elektrisch rijden, creëert een uniek aanbod en pluspunt. “De onafhankelijke manier van het aanbieden van mobiliteitsoplossingen zorgt voor een nieuwe beleving en extra vertrouwen bij de klant”, aldus Calemeyn. “Een hoge servicegraad en maximale klantenbeleving zijn onze absolute prioriteiten.”

John Calemeyn zegt zeer verheugd te zijn dat de familie Deboo mee in het verhaal stapt en dat ze mee durft te pionieren met het nieuwe concept. “Als ex-concessionaris Saab en Honda is Deboo natuurlijk niet de minste eerste partner”, zegt Calemeyn. “Hun jarenlange ervaring alsook grondige kennis van het klassieke distributiesysteem zorgen ervoor dat de ideale competenties voor het nieuwe franchisinig systeem aanwezig zijn. We zweren bij persoonlijke aanpak in een klantvriendelijke familiale omgeving, zelfstandige uitbating op locatie is voor ons bijgevolg een must.

Patrick Deboo nam een tijd terug contact op met John voor advies rond de toekomst van het garagebedrijf. “Toen hij me over het concept van Leie Mobility Center vertelde, vond ik dat onmiddellijk beloftevol en aantrekkelijk”, aldus Patrick Deboo. “Het enthousiasme van de nieuwe groep, samen met hun professionele aanpak en het vooruitzicht om terug degelijke business te kunnen doen, hebben ons snel overtuigd. We konden inmiddels  ervaren dat het concept aanslaat.”

Uitrol over Vlaanderen

De ambities van Leie Mobility Group stoppen niet in Brugge. De opening van de 3e vestiging is pas de start van de uitbouw van een meer uitgebreid strategisch netwerk. “Ons eerste streefdoel is een servicenet van Mobility Centers uit te bouwen doorheen Vlaanderen tegen 2022″, aldus nog John Calemeyn. “We zoeken actief naar professionele garagebedrijven die gerund worden vanuit een familiale en klantgerichte mindset met lokale verankering. Wij hebben de juiste knowhow en een goed draaiend concept en kunnen de perfecte ondersteuning bieden aan onze partners zodoende zij hen maximaal kunnen concentreren op de core business.”