Geert-Vancoillie (2) gecomprimeerd

Geert Vancoillie (Crealingua) vertaalt nu ook boven de Moerdijk

TORHOUT – Geert Vancoillie, in een eerder leven bekend als communicatiedirecteur bij de Vlerick School, begint het jaar ambitieus. Met zijn vertaalbureau Crealingua gaat hij nu ook de Nederlandse markt op, waar het niet ontbreekt aan opportuniteiten.

Crealingua is wat men in het vakjargon omschrijft als een all-round Language Service Provider (LSP) gespecialiseerd in beëdigde vertalingen in alle talen en voor alle vakgebieden. “We vertalen zowel  financiële, juridische, technische als zakelijke documenten in meer dan 70 talen”, aldus Geert Vancoilie. “Ons klantenbestand bestaat uit bedrijven en ook particuliere klanten in Vlaanderen en Wallonië.”

Crealingua bestaat sedert 1997 en heeft zijn thuisbasis in Torhout. Maar het is vooral sinds 2009 dat het vertaalbureau snel is gegroeid. De voorbije jaren investeerde Vancoillie zwaar in de ontwikkeling van performante maatsoftware die de interne bedrijfsprocessen efficiënter hebben gemaakt. “Via ons webplatform kunnen onze klanten de offertes online confirmeren en ook online betalen net zoals in een gewone webshop”, zegt de CEO. “Dit biedt veel voordelen. Er zijn per vertaalproject minder behandelingskosten en voor onze klanten kunnen we snellere leveringstermijnen garanderen. Dit business-model willen we nu ook lanceren in Nederland. De stap om met vertaaldiensten actief te worden in Nederland, is niet meer dan een volgende logische stap in onze verdere groei. Met de Nederlandse markt komt er  een doelgroep van 17 miljoen particuliere klanten in zicht en ook 1,8 miljoen bedrijven. En deze doelgroepen kunnen we bedienen vanop ons bestaand webplatform. Omdat we ook dicht bij onze klanten willen zitten, gaan we hiervoor samenwerken met een callcenter in Breda die ondersteunende diensten zal verlenen en onze antenne in Nederland zal worden.”