Berry Alloc

Beaulieu-dochter in Menen krijgt 40 miljoen euro vers geld

MENEN – De familie De Clerck heeft via haar holding Beaulieu International Group het kapitaal van dochterbedrijf Berry Alloc uit Menen opgetrokken met 40 miljoen euro naar 81 miljoen euro. Daarna werd 36 miljoen overgedragen verlies weggezuiverd waardoor de laminaatproducent een kapitaal overhoudt van 45 miljoen euro. BerryAlloc is één van de belangrijke concurrenten van de laminaatproducent Unilin, wel bekend van het merk Quick Step.

Het nieuws is afkomstig van de website De Rijkste Belgen. Berry Alloc heeft volgens die bron een aantal moeilijke jaren achter de rug met belangrijke verliescijfers. Het produceert per jaar 6,5 miljoen vierkante meter laminaat, vooral voor de Franse en Noord-Europese markt, maar ook voor de Benelux en niet-Europese export.

Berry Alloc is een onderdeel van Flooring Solutions, een van de drie divisies van de Beaulieu International Group. Binnen die divisie produceert Berry Alloc in Menen laminaat. Daarnaast is er nog Wielsbeke met vinylproductie, het Franse Meaulne voor parket en in Noorwegen ook laminaat.

BerryAlloc zag zijn omzet in 2018 teruglopen van 132 naar 115 miljoen euro terwijl het verlies opliep van 12 naar 23 miljoen euro. In april 2018 werd het kapitaal een eerste maal opgetrokken met 30 miljoen euro, nu dus nogmaals met 40 miljoen. Het bedrijf wijt die negatieve cijfers onder meer aan de opstartkosten van investeringen inzake de LVT-productie waarbij LVT staat voor luxe vinyl tegels. LVT is zelfs volgens kenners nog amper te onderscheiden van volwaardig parket.