Cup Concept Blelgium Press Release 2019121023

Bio Pack zet nieuwe standaard in recyclage

GISTEL – De Gistelse verpakkingsspecialst Bio Pack gaat voortaan ook herbruikbare bekers verdelen aan onder meer lokale besturen en organisatoren van evenementen. Het heeft daarvoor met de Duitse marktleider de joint venture Cup Concept Belgium opgericht. Bio Pack speelt daarmee in op de nieuwe wetgeving rond cateringmateriaal en wegwerpverpakkingen, die vanaf 1 januari 2020 in voege treedt.

Al sinds zijn start begin de jaren negentig focust Bio Pack op milieuvriendelijke verpakkingsmaterialen. “Onze missie is om economie en ecologie met elkaar te verzoenen”, heet het officieel. “Blauw-groen verpakken, noemen wij dat: op een economische manier zo ecologisch mogelijk verpakken”, vertelt bestuurder Stijn De Meulemeester.

Naast recycleerbare en composteerbare verpakkingen zet het nu ook volop in op herbruikbare producten. Het gloednieuwe Cup Concept Belgium biedt kwalitatieve herbruikbare bekers aan voor steden en gemeenten, sportclubs, brouwerijen of event organisatoren. Dat gebeurt op maat van de klant. “Cup Concept is meer dan alleen verkoop, verhuur en wassen van herbruikbare bekers”, vertelt salesmanager Staf De Smet. “We denken mee met de klant en hebben legio scenario’s om de gepaste oplossing te bieden. De klant wordt volledig ontzorgd, want we nemen ook de logistiek en de reiniging voor onze rekening.”

Productie in West-Europa

De meer dan 25 jaar ervaring van partner Cup Concept Germany is een grote troef. De Duitse marktleider leverde al bekers (met service) voor WK’s en EK’s. Elke week belevert het zowat 25 Duitse voetbalclubs. Andere klanten zijn bijvoorbeeld Lollapalooza Festival Berlijn, Nova Rock Festival in Oostenrijk, Redbull, Rammstein en verschillende steden en gemeenten.

 De bekers worden binnen Cup Concept groep geproduceerd in West-Europa. “Qua bedrukking is er geen betere kwaliteit te vinden”, klinkt het enthousiast. “Enerzijds kunnen we via zeefdruk logo’s gaan printen, anderzijds kunnen we een fotodruk aanbieden die wel tot 600 dots per inch gaat.”

Voor de reiniging werkt Cup Concept samen met Wash-it. Dat heeft in heel Vlaanderen 6 state-of-the-art wasstraten bij maatwerkbedrijven. Daardoor kan het transport beperkt worden én is de capaciteit altijd gegarandeerd. Cup Concept biedt dus een sociaal-economische en duurzame oplossing voor het reinigen en drogen van haar herbruikbare bekers.

Focus op innovatie

Met als baseline “Eco-friendly packaging” zet Bio Pack al sinds zijn start in op milieuvriendelijke verpakkingsmaterialen: producten die gemaakt zijn van hernieuwbare, plantaardige grondstoffen zoals suikerriet of maïs. Vanuit het streefdoel om zijn aanbod voortdurend te blijven vergroenen, gaat het nu ook volop voor herbruikbare materialen. “De gedachte ‘reduce, reuse and recycle’ is richtinggevend in alles wat we doen”, zegt Stijn De Meulemeester nog. “We zijn dan ook constant op zoek naar hoogwaardige nieuwigheden die ook een kans hebben op de markt. Ik verwijs hier graag naar de Arena Cup. Daar pakten we uit met een beker die door zijn design vanzelf leeggemaakt wordt als ermee gegooid wordt.”

Info: www.cupconcept.com/nl