Cheyns Marc en J

Marc Cheyns begint met schoonmaakbedrijf

KORTRIJK – Drie jaar (zomer 2016) nadat hij de familiale elektrohandel Cheyns verkocht aan het Waregemse Cebeo, begint de bekende Kortrijkse ondernemer Marc Cheyns met een nieuw bedrijf: het schoonmaakbedrijf JM-Services. Volgens Cheyns is de markt van de schoonmaakbedrijven nog geenszins gesatureerd. De start-up staat nu in de stijgers.

Marc Cheyns (65) stelde JM-Services aan het grote publiek voor op de Bedrijven Contactdagen in Kortrijk Xpo. De bedrijfsnaam (JM-Services) verwijst naar de eerste letters van de voornamen van Marc Cheyns en zijn Congolese vrouw Judith Luyeye. J en M dus. “Er is in deze sector nog altijd veel werk te vinden”, zegt Marc Cheyns. “Bedrijven maar ook particulieren zoeken nog steeds naar goede betrouwbare schoonmakers. JM Services wil zich profileren door zijn uitstekende kwaliteit en daar moeten ook de aangekochte Duitse schoonmaakmachines voor helpen zorgen. Die machines -snel en wendbaar – heten de absolute top te zijn van wat beschikbaar is.”

Alleen werk dat af is, is ook af, redeneert Marc Cheyns. “In de sector wordt nog veel half werk verricht”, zegt hij. “We hopen dat de mond-aan-mond reclame onze start-up vooruit zal stuwen. Ik ken alvast veel druk bezette bedrijfsleiders die smachten naar schoonmakers of huishoudhulp voor bij hen thuis. Daar is dus nog een markt voor.”

In deze opstartfase -en in afwachting van het aanwerven van eigen medewerkers- doet Cheyns nog beroep op AGO voor het invullen van vaste en langlopende opdrachten.