Hotel prinsenhof

Familie Degroote koopt Brugse hotel Prinsenhof

BRUGGE – Het bekende viersterrenhotel Prinsenhof in Brugge is sinds vorige maand in nieuwe handen. Katrien en Thierry Lemahieu hebben hun hotel dat sinds 1986 bestaat overgelaten. Het hotel Prinsenhof is nu in handen van de The Swan Hotel Collection van de familie Degroote die in Brugge reeds de hotels Duke’s Palace en Casselbergh runnen. De hotelgasten van het Prinsenhof zullen in de toekomst kunnen genieten van de faciliteiten van het vlakbij gelegen Duke’s Palace.

De familie Degroote is ook bekend als vooraanstaand projectontwikkelaar. Als toeristische trekpleister heeft Brugge geen gebrek aan hotels. Toch slaagt Hotel Prinsenhof er elk jaar opnieuw in zich duidelijk van zijn concurrenten te onderscheiden. Getuige hiervan zijn de vele onderscheidingen waarmee het door de welbekende website TripAdvisor® werd gelauwerd. Sinds 2006 duikt het hotel in Brugge steevast op in erelijsten, waaronder zelfs deze van de “100 Best Luxury World Hotels”. In 2011 bereikte het Brugse hotel zelfs een zesde plaats in de top 25 van de wereld.

Hotel Prinsenhof viel recent ook in de prijzen bij de uitreiking van de Travellers’ Choice Awards van Tripadvisor. TripAdvisor, een van de grootste reis review websites ter wereld, baseert haar nominaties op de waarderingen en commentaren van miljoenen reizigers wereldwijd. Deze onderscheiding geldt dan ook als een waardevolle graadmeter voor de ervaringen van de verblijfstoeristen in Brugge. Het behalen van de gouden plak in de categorie “beste klein hotel” in België, en runner-up voor de categorieën “beste dienstverlening” en “beste romantische hotel” in België wijzen vooral op de buitengewoon dienstverlening die de gasten altijd te beurt vielen. Aan de familie Degroote om die reputatie nu te bestendigen.