Beaulieu Vandenberghe Madrid

Deelnemers Klimaattop in Madrid lopen op West-Vlaams tapijt

MADRID – Als stunt – puur commercieel of qua marketing- kan het best wel tellen. Beaulieu International Group heeft het tapijt geleverd voor de klimaattop van Madrid. Zoals het in de context past moest dat tapijt zijn met een uitgesproken ecologisch profiel.

De Klimaatconferentie (COP25) van de Verenigde Naties (VN) in Madrid trekt duizenden deelnemers van over de hele wereld. Omdat de VN zelf het goede voorbeeld willen geven, werd er voor de invulling van het event gezocht naar duurzame oplossingen en die werden onder meer gevonden in West-Vlaanderen. Beaulieu InternationalGroup (B.I.G.) haalde het contract naar zich toe voor de levering van het latexvrije Rewind-evenemententapijt. Het tapijt heet uniek te zijn omdat het 100% recyclebaar is. Beaulieu heeft het over een grensverleggend concept die pas in september laatst op de markt kwam.

De COP25 van de Verenigde Naties duurt van 2 tot 13 december. Voor die gelegenheid bekleden de VN de expohallen van Madrid met 100.000m² Rewind-tapijt. “Rewind onderscheidt zich van andere evenementtapijten omdat het niet alleen latexvrij is, maar tijdens de productie geen water verbruikt, 83% minder gas verbruikt en 35% minder CO2 uitstoot,” zegt Anthony Vanden Berghe, sales en marketing directeur bij B.I.G. “Omdat het tapijt volledig latexvrij is, is het ook volledig recycleerbaar tot een zuiver, hoogwaardig mono-recyclaat. “B.I.G. wil een bedrijf zijn dat ecologische verantwoordelijkheden ernstig neemt en investeerde daarom ook volop in de circulaire economie. Rewind creëert alvast een goede basis voor een succesvolle klimaattop.”