TVH KoenMathys_LinkedIn_TVH

TVH heeft iets met LinkedIn

WAREGEM – In 2018 begon TVH met de implementatie van LinkedIn Learning, een online leerplatform met talloze cursussen voor de ontwikkeling van software-, business-, persoonlijke en creatieve skills. Als wereldspeler op het vlak van heftrucks en industriële voertuigen en onderdelen voor die machines zet TVH hiermee in op een ‘agile’ methode voor kennisontwikkeling en zelfontplooiing. Intussen refereert LinkedIn zelf naar de TVH-case als succesverhaal.

Nu TVH LinkedIn Learning ongeveer één jaar gebruikt om medewerkers gespecialiseerde online cursussen aan te bieden, komt LinkedIn met een business case over de implementatie bij het bedrijf. Daarbij voert het TVH op als best practice. TVH wordt onder meer geprezen om zijn integratie van e-learning met bestaande tools en interne ontwikkelingsplannen, zoals zijn eigen ontwikkelde traineeships, zijn inhouse opleidingen, zijn externe trainingen en voral zijn TVH Academy.

Met een continu groeiend personeelsbestand zet TVH in op e-learning om ‘agile’ te blijven binnen een competitieve markt. “LinkedIn Learning laat medewerkers toe zich verder te ontplooien en vormt een mooie aanvulling op onze bedrijfscultuur van innovatie en kennisontwikkeling”, aldus Koen Mathys, training & development manager bij TVH. “Het ondersteunt onze groei via toegankelijke online trainingen en biedt zeer gespecialiseerde content, cruciaal voor onze IT-medewerkers bijvoorbeeld. Collega’s kunnen er perfect ook nieuwe topics verkennen. TVH zet sterk in op opleiding en groei van alle medewerkers. LinkedIn Learning is de perfecte uitbreiding op onze bestaande inhouse en externe trainingen.”

LinkedIn Learning werd bewust in fasen uitgerold binnen TVH. Koen Mathys: “We kenden eerst licenties toe aan afdelingen waar e-learning het grootste verschil zou maken. Zo ontwikkelden we voor het IT-team acht verschillende leerpaden die een breed gamma aan topics en programmeertalen coveren.”

Inmiddels heeft TVH zo’n 1300 licenties. In de toekomst plant het bedrijf LinkedIn Learning verder in te zetten om medewerkers gepersonaliseerde leerpaden aan te bieden en het immense online opleidingsaanbod te combineren met de bestaande TVH-trainingsprogramma’s.